torsdag 28 november 2013

"Ska bli skönt med allettan snart"

För någon vecka sedan intervjuade jag Hästens hemvändare Marcus Eriksson som är tillbaka i klubben efter en sejour i Västerås i allsvenskan. Så tänk på att svaren och frågorna är en vecka gamla. Så här blev den:

Först o främst välkommen tillbaka till hästen. Hur känns det att vara tillbaka?
- Tackar, Jo det känns bra att vara tillbaka i stan och i hästen.

Enligt mitt tycke gick det väldigt bra för dig i Västerås, hur tycker du själv att det gick? 
- Jo det gick väl helt okej. Började bra sedan blev jag skadad och var borta i 5-6 veckor och fick sitta på bänken 5-6 matcher efter det. Sedan fick jag spela igen och då gick det bra och jag gjorde en del poäng . Sista 10 matcherna gick det dock sämre och kvalserien gick ok men vi kunde inte göra mål på chanserna och poängen uteblev. Men som helhet en ok säsong . 

Vad är den största skillnaden på spelet i allsvenskan och div.1?
- Det är väl att alla är lite bättre på allt. Man kan inte slarva lika mycket i allsvenskan som i div 1, det straffar sig mycket hårdare eftersom dom flesta är bättre. Spelet är ju också mer uppstyrt i allsvenskan, i div 1 är det mer tuta och köra.

Du har startat den här säsongen med att göra 34poäng på 19 matcher, hur ser du på det? Godkänt eller hade du önskat mer?
- Det är väl helt ok poängmässigt tycker jag. Borde ligga runt 2 poäng per match men spelet hade kunnat vara bättre. Dom senaste matcherna har varit under all kritik men det är bara att försöka jobba på så blir det nog bättre.  

Hur känns det att åka en bortamatch mot grästorp inför 100pers gentemot en fullsatt arena mot Malmö borta t.ex? Kan man motivera sig till 100% i ärlighetens namn? 
- Ja du, det är klart att det är jättestor skillnad. Malmö borta behöver man ju inte direkt nån hjälp med motivationen medans man mot grästorp borta behöver all hjälp med motivationen. Du försöker ju alltid motivera dig 100 % men det är för mig väldigt svårt att lura hjärnan när man egentligen inte ens behöver vara bra för att vinna. 

Ska det bli skönt o få dra igång med allettan snart och möta lite nytt motstånd?
- Ja det ska bli väldigt skönt att allettan drar igång så att matcherna börjar gälla nåt igen.

Vad tror du om era chanser iår att gå upp?
- Vi har ju ett bra lag som ska vara med och slåss om dom 2 platserna. Sen handlar det ju om att lyckas pricka formtoppen när det som mest behövs och ha lite flyt också, men chansen har vi ju absolut!

Till sist, något du vill säga till supportrarna nu när det börjar närma sig allettan?
- Hoppas ni fortsätter komma på matcherna och stötta oss. Det kommer vi behöva i jakten på allsvenskan.

Powerbreak tackar Macke Eriksson för intervjun och önskar honom lycka till under säsongen!  

2 kommentarer:

  1. Grymt! Kul att du kan få till intervjuer med spelare

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket! Ni får säga till om ni har någon spelare/tränare osv som ni tycker jag ska intervjua.

    SvaraRadera