fredag 29 november 2013

Blandat inlägg!

Efter att ha jobbat hela dagen och kvällen så har det inte blivit någon uppdatering på bloggen idag tyvärr.

Det stora samtalsämnet idag är ju att Hästen lämnat in en polisanmälan mot Ola Svanberg om trolöshet mot huvudman. Ola Svanberg ska ha bytt exponering och säsongskort, mot reducerad hyra på sin egna bostad. Detta av ett värde på 51.000:- + moms. Ola själv säger att han fått ett okej från föreningen medan föreningen säger att man inget visste. Ord mot ord så att säga, återstår att se hur detta slutar.

Nu till lite roligare saker då, det som händer på isen!

Börjar med allsvenskan:
*Björklöven går som tåget, man är nu uppe på 5:e plats i tabellen och kan mycket väl ta sig till PO till kvalserien enligt mig. Trodde faktiskt innan säsongen att de skulle bli en jobbig upplevelse för många av lagen i HA, med all rätt! Laget imponerade enormt på mig i kvalserien förra året.

*Södertälje fick bara med sig en poäng hemma mot Almtuna ikväll och ligger fortfarande sist i tabellen. Länge sedan Södertälje gick såhär tungt och det här trodde man nog inte på förhand innan säsongen. Tycker det börjar luta mot kvalserien (negativt) om inget radikalt händer.

*Almtuna vann som sagt mot SSK borta idag efter straffar. Laget har gjort det bra poängmässigt på slutet nu och har börjat klättra i tabellen. Laget som såg så avhängt ut för ett par omgångar sen har nu 3poäng till godo till Troja som ligger precis under strecket.

*Timrå går oväntat dåligt! Idag förlorade man återigen, hemma mot Oskarshamn med 0-2. Nollade på hemmaplan, inget bra! Hur ska klubben resa sig för att slippa kvala sig kvar i allsvenskan? Just nu ligger man på samma poäng som Troja under strecket.


Division.1 F:
Tingsryd är klara för allettan södra, och tror även att Kallinge/Ronneby tar sig dit.
Sedan står det mellan Mörrum, Kristianstad och Helsingborg om de resterande två platserna enligt mig.

*Mörrum som idag vann hemma mot serieledaren Tingsryd med 5-2. En väldigt viktig seger för hemmalaget i kampen om allettan. 6 poäng ner till Helsingborg på 5:e plats.

*Kristianstad tog överraskande bara 2 poäng borta mot Borås idag efter att ha vunnit på straffar. Inte bra att tappa poäng mot ett lag som Borås om man vill ta sig till Allettan. Har nu 5 poäng ner till Helsingborg.

*Helsingborg tog en komfortabel seger idag när man besegrade Olofström hemma med 5-1. Har en match mindre spelad än Kristianstad och ligger som sagt 5 poäng efter. Snacka om rafflande slut på denna serien. 

Med 9 omgångar kvar (10 för vissa) känns det som att det är dessa lagen som kommer göra upp om det även om Halmstad, Pantern och Olofström fortfarande har chansen. 

Årets besvikelse i södra serien så här långt måste man väl ändå säga är Olofström och framförallt Nybro. 
Trodde dessa lagen skulle ligga mycket bättre till i serien och vara med i kampen om en allettanplats.


Sådär, nu blev det lite annat än Svanberg här på bloggen!

En liten fråga till er läsare, vem skulle ni vilja att jag intervjuade här på bloggen?

  

2 kommentarer:

  1. Erik Norin pratas det inte mycket om. Tycker han gör ett förträffligt jobb, lite i det tysta. skulle vara kul att höra lite hur han ser på säsongen, laget och framtiden...

    SvaraRadera
  2. Ska se vad jag kan göra:) härligt att någon hade ett önskemål, det gör det lite lättare på bloggen:)

    SvaraRadera