söndag 1 december 2013

Hattrick av Wallén!

Vita Hästen tog en klar seger hemma mot Mariestad BOIS, matchen blev till slut 6-1 till hemmalaget! Jag trodde på förhand att det skulle bli en tight och jämn match men hemmalaget visade vilka som är klart bäst av dessa lagen!
Vita Hästen rivstartade matchen, 1-0 kom redan efter 1.02 in i första perioden genom Jesper Samuelsson. Efter 4.56 var det dags igen, William Wallén gjorde 2-0 för hemmalaget.

I andra perioden gör Hästen 3-0 genom Viktor Torstensson efter 2.26 spelat och matchen kändes avgjord. Wallén gjorde sen sitt andra för dagen fram till 4-0 innan bortalaget kunde reducera till 4-1 genom Tim-Robin Johnsgård med lite drygt 4 min kvar att spela av andra perioden.

I tredje perioden ökar sedan Vita Hästen på ledningen till 5-1 genom Gustaf Gardell och även 6-1 efter att William Wallén fullbordat sitt hattrick för dagen!

Lite oroväckande efter matchen är hur pass allvarligt det är med Stefan Erkgärds och Maksim Matushkin som blev skadade. Hoppas inte det är allt för allvarligt med dom, vore så otroligt typiskt om laget ska dra på sig en massa skador nu lagom fram till att allettan ska dra igång.

Uppdaterad: Vita Hästen är ny serieledare efter att Vimmerby förlorat hemma mot Kumla med 4-3 efter straffar. Förra Hästen spelaren Viktor Ringberg blev matchvinnare då han satte hela 3 straffar i straffläggningen!

Publik för dagen: 1227åskådare och skotten blev 38-19 till Vita Hästen!

Vita Hästen - Mariestad BOIS 6-1
1-0:  1.02: Jesper Samuelsson (Marcus Eriksson)
2-0:  4.56: William Wallén (Eric Norin, Maksim Matushkin)
3-0: 22.26: Viktor Torstensson (William Wallén, Niklas Ottosson)
4-0: 30.34: William Wallén (Morgan Hassel, Jeff Jakobs)
4-1: 36.10: Tim-Robin Johnsgård (Jonas Pontusson)
5-1: 44.36: Gustaf Gardell (Jesper Samuelsson)
6-1: 47.47: William Wallén (Niklas Ottosson, Morgan Hassel)