söndag 1 december 2013

Intervju med Ex-Häst

Jag fick tag i Erik Rosén som numera spelar i Skövde IK och tog en snabb intervju med honom inför dagens match mot Västerviks IK.


Hur kändes det att lämna Vita Hästen efter en väldigt lyckad säsong för din del enligt mig?
- Hästen var tvingade till en kollektiv lönesänkning vilket var förståeligt men den sänkningen och motivering jag fick gjorde att jag var tvungen att söka mig mot nya utmaningar. Kändes tungt först, vi hade ett gött gäng med många goda vänner men så är det i hockeyn ibland.

Hur var känslan att komma tillbaka till Himpa och möta ditt gamla lag Hästen?
- Jag såg fram emot matchen otroligt mycket. Det som skulle bli en lördagsfest blev inte det för våran del. Men himpan är en rolig hall att spela i vare sig borta eller hemma.
 
Varför föll valet på just Skövde?
- Jag hade många bra erbjudanden från många toppklubbar i division 1, men jag tyckte att Skövde kom med en bra helhetslösning. Med allt från lägenhet till jobb och roll i laget(vilket är väldigt viktigt). Jag hade kunnat valt att spela hockey på heltid i år igen men jag ville jobba på sidan av hockeyn och skaffa lite erfarenhet på så sätt också med tanke på den operation jag gjorde i April.

Hur tycker du att er säsong har varit hittills?
- Vår säsong har varit lite ryckig. Vi har blandat toppresultat med bottennapp men ju längre säsongen gått så har vi hittat vår identitet som lag och på slutet har prestationen i sig varit bättre.

Vad har/hade ni för målsättning den här säsongen?
- Vårat mål den här säsongen är att nå ett positivt playoff, vilket Skövde inte gjort på några år.

Viktig match idag mot Västervik där ni i stort sett kan hänga av dom från allettan vid vinst, tankar inför matchen? Vågar du säga nåt resultat?
- Det blir en tuff match. Västervik är bra hemma och har några bra spelare. De började tungt men har spelat upp sig ju längre säsongen gått. Vi åker ner och kommer göra vårt bästa för att ta 3 poäng och ta ett steg närmare Allettan. Svårt att gissa resultat men 2 måls seger, sista i tom kasse.

Sedan Ola Svanberg fick lämna Hästen har det varit en del som tycker att man ska försöka ta tillbaka dig till allettan, hur ser du på det?
- Först och främst så tycker jag att det är tråkigt det som hänt/händer mellan Hästen och Svanberg. Det ska inte behöva gå såhär långt! Men för att svara på frågan så tycker jag att det är kul att man gjort nånting rätt under de 2 åren man var i Hästen.

Kan du tänka dig att komma tillbaka?
- Mitt fokus just nu ligger på Skövde och våran resa.


Powerbreak tackar Erik Rosén för att du kunde ställa upp på en intervju innan dagens match mot Västervik!  

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar