fredag 27 december 2013

Plats 2 Allettan Södra

Idag blir det plats 2 i Allettan Södra som presenteras. Tilläggas ska att detta är hur jag tror tabellen kommer se ut när Allettan är färdigspelad.

Plats 2:


           HC Vita Hästen           
Plats grundserie: 1:a
Tidigare serie: Division 1E

Motivering: 


* Ja vad ska man säga, hugget som stucket vad gäller 1:a och 2:a platsen. Känslan säger att Hästen tar andraplatsen och därmed går till Playoff 2.


* Man är ett grymt hemmalag och kommer ha ett otroligt stöd från hemmapubliken i Himpahallen. Alla som kommit till Norrköping som bortalag vet hur jobbigt det är att komma till Himpa och försöka ta med sig poäng därifrån. Vita Hästen har endast tappat poäng i EN match på hemmais i grundserien.


* På bortais har man inte övertygat lika mycket och har blandat och gett väldigt mycket, man har t.ex förlorat mot bottenlaget Grästorp.


* Man har ett grymt Powerplay enligt statistiken, 27.87%. Boxplay är också bra med 85.71. Tilläggas ska att man är bäst i hela Div.1 på att göra mål med en man mindre på isen, man har gjort hela 13 mål i den spelformen.


* Vita Hästen har två av hela div.1:s bästa spelare enligt mig i form av Marcus Eriksson och Niklas Lihagen. Eriksson gjorde 47poäng på 26 matcher i grundserien och Lihagen stod för 44poäng på 24 matcher.


* Oroväckande i Vita Hästen är alla skador man har dragits med nu under slutet av grundserien: Otto Jaksch, Niklas Lihagen, Linus Näsström, Joakim Strandberg. Lihagen och Näsström siktar på att vara tillbaka till premiären i Allettan, Jaksch ser ut att missa hela säsongen och Strandberg vet man inte riktigt när han ska vara tillbaka.

* Avslutningsvis så tror jag det kommer bli väldigt spännande om vilka som tar vilket plats där uppe i toppen. Kan mycket väl bli hela avgörande i sista omgången i Allettan då det är Kallinge-Hästen och Vimmerby-Tingsryd som möter varandra. Vita Hästen har egentligen allt som krävs för att vinna serien och även gå väldigt långt iår, dock är som sagt alla skador ett bekymmer, får man tillbaka många från skador och det inte dyker upp ytterligare skador så kommer man vara med och fightas om första platsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar