måndag 13 januari 2014

Allettan Södra efter 5 omgångar!

Liten analys av serien efter 5 omgångar spelade, kommer köra något inlägg då och då där jag ger min syn på tabellen och lite förutsättningar för lagen.

Tabellen ser ut enligt följande:

1HC Vita Hästen541019:8 (11) 132Kallinge-Ronneby IF540117:10 (7) 123Mariestad BoIS HC521216:15 (1) 84Vimmerby HC421112:11 (1) 7
5Helsingborgs HC52038:17 (-9) 66Skövde IK41129:8 (1) 57Tingsryds AIF510413:17 (-4) 38Mörrums GoIS IK51049:17 (-8) 3

Nästa omgång:
Mariestad BoIS HC  -  Skövde IK
Kallinge-Ronneby IF  -  Helsingborgs HC
Vimmerby HC  -  HC Vita Hästen
Mörrums GoIS IK  -  Tingsryds AIF


Som ni ser har vi en haltande tabell då Skövde-Vimmerby blev inställd pga vinterkräksjukan i Skövdes lag. Har varit en del diskussioner om det där, Skövde stängde ju ner Billingehov för att inte andra lag skulle smittas bland annat, och sedan var det match där dagen efter för deras J20 lag, som innehöll 3st spelare från A-truppen. Det hela känns lite lustigt men jag tror inte att sikarna försöker med något i det här läget, utan det är helt enkelt så att man har drabbats av influensan. Sedan att J20 spelar en match dagen efter i hallen, det är en helt annan diskussion man får ta.

Vita Hästen tog en tung skalp igår när man äntligen vann mot Tingsryd borta, Hästen som inte hade vunnit där sedan 2003. Man har gjort ett miniryck med Kallinge där uppe och ser väldigt stabila och starka ut! Nästa match är mot Vimmerby borta, återigen en tuff bortamatch men återigen ett läge att "haka av" ett av de förhandstippade topplagen.

Kallinge vann igår borta mot Mariestad med 3-2 och hakade på Hästen uppe i toppen. Man ser oerhört starka ut och kommer med all säkerhet vara med att kriga om 1:a platsen i serien. (vet att det är ett tidigt skede fortfarande). Nästa omgång väntar Helsingborg hemma, tror man vinner komfortabelt där.

Mariestad förlorade som sagt mot Kallinge nu senast men fortsätter att störa de som var tippade topplag på förhand. Tycker det är starkt av Mariestad att ligga med där uppe! Derbydags nästa match då man möter Skövde hemma, viktig match i "streckstriden".

Vimmerby vilade den här omgången och kommer utvilade till matchen mot Vita Hästen på onsdag. Det finns väl både för och nackdelar med att vila en omgång nu. Kan haka på Hästen och Kallinge vid vinst på onsdag.

Helsingborg förlorade överraskande hemma mot Mörrum med klara 1-4. Jag trodde på förhand att hemmastarka Helsingborg skulle vinna matchen, men det blev förlust. Nu gäller det att laget även börjar ta poäng på bortais, man måste även få igång sitt PP då man fortfarande inte gjort något mål på 15 försök! Annars kan man säga hejdå till playoff!

Skövde fick matchen inställd igår som sagt. Frågan är hur många av de "drabbade" i laget som kommer tillbaka till matchen imorgon mot Mariestad? Dels är det ett derby och sen betyder matchen oerhört mycket för båda lagen, gäller att hänga med där uppe nu och ta alla poäng man kan.

Tingsryd förlorade tungt mot Hästen igår och halkar efter ordentligt i tabellen. Förhandsfavoriten ligger nu näst sist med endast 3p på 5 matcher. Nästa match väntar ett "bottenmöte" mot Mörrum borta. Förloraren där kan nog sluta drömma om en playoff plats. Kommer bli en svår bortamatch för TAIF då Mörrum kommer stärkta efter att ha tagit sin första seger i Allettan. Man släppte in 2 mål igår mot Hästen i BP och har endast 68,75% vilket är väldigt dåligt. Måste bli skärpning där!

Mörrum vann som sagt igår borta mot Helsingborg vilket är väldigt starkt gjort. Nu imorgon väntar Tingsryd som står på samma poäng. Man tog vara på "sista chansen" igår att ha chans på en playoff plats. Kommer vara en otroligt viktig match imorgon för båda lagen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar