söndag 12 januari 2014

Tingsryd-spöket borta!

Vita hästen tog idag en mycket tung seger när man bortabesegrade Tingsryd med 2-4. Därmed bröt man den negativa historiken man hade nere i Tingsryd.

Hästen började matchen med att dra på sig en utvisning och det utnyttjade Tingsryd och gjorde 1-0 som sedan stod sig perioden ut.

Efter drygt 8min i andra perioden gjorde Gustaf Gardell 1-1 i powerplay. Sedan var det återigen dags för hemmalaget att utnyttja ett powerplay och gjorde 2-1 4min efter hästens kvitteringsmål. 2-1 står sig sedan till slutakten.

Sedan visar Hästen återigen att man är väldigt starka i sista perioden.
Man gör både 2-2 genom "Macke" och 2-3 genom Lihagen!
2-4 kommer sedan i tom kasse med 4sek kvar från Torstens klubba.

-----

Hästen tar en väldigt tung seger och behåller serieledningen. Måste vara väldigt skönt för de killarna i laget som varit med nere i tingsryd i hästentröjjan och fått åkt därifrån utan vinst. Laget visar kaaktär då Tingsryd leder både med 1-0 och 2-1 i matchen. Andra matchen i rad som Hästen gör 3-0 på sin motståndare i sista perioden. Matchen innan det mot Mörrum vann man sista perioden med 4-0. Så man ska aldrig räkna ut Hästen i några matcher och givetvis är detta något som laget bär med sig.

-----

Tingsryd däremot sitter fast där i botten. Detta var en otroligt TUNG förlust för dom. Man har alltså bara skrapat ihop 3poäng på fem omgångar. Nästa match för TAIF är Mörrum borta som idag slog Helsingborg borta med 1-4. Skulle det bli förlust där så räknar i alla fall jag i stort sett ut TAIF om en playoff plats. Vilken besvikelse det måste vara nere i Tingsryd nu, både som spelare, ledare, funktionär, supporter m.m. Vet bara hur det hade låtit i Norrköping om detta hade hänt Hästen!

-----

Vita Hästen drar idag återigen på sig en massa utvisningar, detta straffade sig idag då Tingsryd gjorde 2mål i powerplay. Dock gjorde ju som ni vet Hästen 4mål så det räckte till vinst denna gången men det kommer straffa sig förr eller senare. Det är väldigt mycket hakningar man åker ut för.

-----

Nästa match för Vita Hästen är på onsdag då man ska möta Vimmerby på bortais, ännu en svår och tuff match på förhand! Vimmerby som vilade idag pga att Skövde drabbats av vinterkräkssjukan och inte fick ihop lag.

-----

Övriga matcher:

Helsingborg - Mörrum 1-4
Kommentar: Stark seger av Mörrum mot hemmastarka Helsingborg. Man tog den sista chansen att haka på och ha en chans på de fyra främsta platserna även om jag tror det kommer bli tufft för dom.

Mariestad - Kallinge 2-3
Kommentar: Trodde på förhand att det skulle bli en tight match och det blev även det resultatet jag trodde det skulle bli. I och med denna segern hakar Kallinge på Hästen i toppen och lagen har gjort ett litet miniryck i serien. Mariestad ligger kvar på tredjeplatsen fortfarande trots förlusten. Dock har Vimmerby och Skövde en match mindre spelad som ni vet.