måndag 27 januari 2014

Hånberg, Nyllet, Gardell och Jakobs!

Detta blir ett inlägg med lite gott & blandat!

Vi börjar med Hästens tränare Pelle Hånberg som kallade till möte med spelarna igår innan avfärd till Skövde.
Mötet handlade mestadels om att alla (inklusive Hånberg) måste ta tag i det hela nu. Han säger till NT att han inte vill sitta i februari och vara efterklok utan det är bättre att göra en nystart nu.
Han säger även såhär: "– Alla måste ta sitt ansvar. Det börjar hos mig. Jag har inte gjort det. Jag kan inte kräva allt av spelarna om jag inte själv vet var vi är eller var vi står.
– Det kommer aldrig bära hela vägen om vi inte stannar upp här och nu och börjar om. Jag var tvungen att sätta ner foten och markera. Gör man inte sitt jobb så får man inte lira... Ingen är säker. Jag har inte varit tydlig nog. En ledare måste ta obekväma beslut.Jag borde bara ha varit hårdare tidigare", säger Pelle till NT.
Spelarna i laget köpte allt som Hånberg sa på mötet och det kunde väl inte blivit bättre respons eftersom man vann matchen senare mot Skövde. 
Tycker det är jäkligt bra att Hånberg säger att ingen ska vara säker på sin plats, vem minns inte när han kom förra säsongen och bänkade lagkaptenen Jesper Samuelsson? 

----

Det har varit mycket skriverier vad gäller Nyllets ankomst till Hästen.
Det har skrivits att spelarna röstat nej för att Nylander ska in i laget, riktigt så är det inte. Spelarna har haft lite delade meningar vad gäller Nyllets medverkan, många tycker inte att det är rätt spelare att ta in i laget, inte riktigt den typen som behövs i laget nu. Samtidigt har spelarna accepterat att han nu kommit men många tycker att han har en hel del o bevisa vad gäller motivation osv.
Flera tycker precis som jag att det kanske skulle behövas komma in en powerforward i laget, vore inte fel med en till Gardell typ? Dock säger jag inte nej till Michael Nylander, gäller bara att han känner sig 100% motiverad och kommer ge allt för Hästen om det nu blir mer än ett provspel.

En sak är dock säker, alltid när det kommer in en ny spelare i ett lag så kommer det finnas delade meningar hos spelarna! Så detta är egentligen normalt och spelarna har nu som sagt accepterat det och gått vidare vilket jag tycker är bra!

----

På tal om Gardell, någon mer än jag som tycker att han är otroligt underskattad? En av de absolut viktigaste spelarna i laget. Han gör poäng, smäller på, bra framspelare, står upp för laget, jobbar hårt! Ja ni märker själva vad jag tycker om Gardell. Krydda detta med en riktigt snygg straff igår mot Skövde! För 2-3 säsonger sedan var han med i första line och producera mycket poäng, mycket tack vare en hel del Powerplay mål. Nu är han i tredje/fjärde linan och verkar acceptera sin roll på ett bra sätt! I vilket fall, Gardell är en väldigt underskattad spelare!

----

Jeff Jakobs var som bekant inte med på matchen igår. Det visade sig att han åkt på en hjärnskakning och dessa hjärnskakningar är ju väldigt svårberäkneliga. Ibland behöver man ett par dagars vila, ibland tar det mycket längre tid. I det här fallet ska det enligt uppgifter till bloggen inte vara så allvarligt men man ska ju aldrig vara säker heller.

----

Till något helt annat då, intresset för bloggen verkar vara väldigt stort med tanke på att den så gott som är nystartad. Och med tanke på hur mycket besökare det är så undrar jag varför det knappt kommenteras något här på bloggen? Vore kul med lite diskussioner här inne, hoppas kommentarerna kommer med tiden!

9 kommentarer:

 1. Jag är delad angående Nylander. Men jag tror att finns motivationen så kommer han bli nyttig längre fram. Kan hålla med spelarna om att det skulle behöva komma in en till powerforward dock.
  Gardell är som sagt grymt underskattad, det är verkligen en spelare som alltid gör sitt jobb, även om det inte syns lika mycket som när typ Macke eller Wallén gör en snygg dragning.

  Tråkigt att inte fler kommenterar, men det kommer väl det med snart. Bra jobb med bloggen ändå :)

  SvaraRadera
 2. GARDELL ÄR KUNG I HIMPA

  SvaraRadera
 3. Micke W: som sagt, nyllet har lite o bevisa ändå att han kommer brinna för det osv! Men egentligen är jag inte speciellt orolig, tror nog han tycker deet är kul o lira med brorsan och skulle säkert tycka det var kul att få spela upp Hästen!
  Gardell är som sagt grymt underskattad, en sådan spelare behövs i alla lag! Glädjs med honom att han fick "avgöra" igår:)
  Ja vi får hoppas att kommentarerna strömmar in snart och tack för berömmet angående bloggen:)

  SvaraRadera
 4. Anonym: Ja det är han faktiskt, ger alltid allt för laget!

  SvaraRadera
 5. Om någon spelare inte vill ha Nyllet i laget, då får de väl kliva fram och visa att de är bättre, att Nyllet är överflödig. Problem löst.

  Instämmer för övrigt, Gardell äger fan i mig. Tydlig skillnad på isen när han är med och inte. Väldigt allround.

  SvaraRadera
 6. Gardell är en suverän spelare, tar sin roll oavsett och gör alltid sitt bästa.
  Tror inte Nyllet kommer skriva på om han inte känner för det till 100%, så skriver han på kommer han ge järnet.
  Sen måste ALLA tacklas lite mer, det är som att man släppt väldigt mycket av det momentet. Viktigt att hålla motståndet lite småskakigt, snabba pass och hårda tacklingar är medicinen:)

  SvaraRadera
 7. Gardell är oerhört värdefull.Det märke vi när han inte var med. Nyllet....jag skulle inte heller gilla det om min plats var i fara... :-)

  //Tette

  SvaraRadera
 8. Experimentet är över, att "träna" på att ligga under och jobba ikapp var svårt och skapade osäkerhet på för många positioner. Utfallet vart ej som önskat.
  Nu är det vinna till varje pris som gäller, full fart och hela registret i varje byte.
  Skillnaden kommer synas snabbt säkert redan imorgon mot Mörrum.
  Mörrum kommer bli svåra eftersom de kommer från en riktig käftsmäll i Mariestad, men Hästen tar tre poäng var så säkra!
  Gardell = ovärdelig, Nyllet = VÄLKOMMEN:)

  SvaraRadera
 9. Det blir en intressant vecka vi har framför oss. Vem kommer stå? Kommer nyllet debutera? Spelare tillbaka från skada?

  SvaraRadera