tisdag 28 januari 2014

Tillsammans är vi starka!

Ringde upp Vita Hästens tränare Pelle Hånberg igår för att kolla läget lite i truppen. Det som skulle bli ett kort samtal blev inte riktigt det, som de flesta vet är han en väldigt öppen och pratglad tränare vilket uppskattas oerhört! Såhär har ni ett långt hockeysnack med Hånberg!


Det första som kom på tal i samtalet var hur läget var i truppen efter förlusterna mot både Kallinge och Mariestad, samt mötet som han anordnade med spelartruppen.
Pelle sa såhär: - Det är alltid tungt att förlora matcher, speciellt när det inte ser bra ut. Man kan förlora på två sätt, förlora genom att man försökt vad man kunnat utan att ha det rätta flytet med sig eller så kan man förlora genom att inte ta jobbet fullt ut. Och förlusten mot Kallinge men framförallt Mariestad kan kopplas ihop med det sistnämnda alternativet. Nu senaste mot Skövde såg det mycket bättre ut så jag hoppas att både jag som tränare och även spelarna har lärt sig något av detta. Nu ska vi jobba vidare på Skövdematchen.

Pelle säger samtidigt att det kan ha varit nyttigt för laget att förlora:
- Det är väl aldrig bra att förlora men samtidigt kan det varit nyttigt för truppen att gå igenom den här korta men tuffa perioden. Jag har inte mått bra den senaste tiden, man lever hockey 24/7 och då är det jobbigt när det inte går vägen. När vi mötte Mariestad buade hemmapubliken ut oss efter två perioder och det kändes oerhört tungt. Sedan när vi kommer ut till tredje perioden har "Benka" tagit ett snack med publiken och helt plötsligt eldar fansen på oss, det var stort och det höjer givetvis grabbarna och hela laget när det går tungt. Att allt går som på räls utan att man spelar bra nu är ingen bra grej. Senare kommer Playoff och efter det förhoppningsvis Kvalserien och då gäller det att vara på topp i alla matcher. Det var därför jag kände att det var dags att ta det här mötet nu innan det är för sent. Vi har inte råd längre med att ge motståndarna 1-2 meter gratis. Ni ska veta det att det känns som att Allettan Södra är mycket bättre iår och framförallt jämnare.

Hånberg kallade som sagt till möte innan avfärden till Skövde i söndags och han tycker att det har gett effekt på laget.
Såhär säger Hånberg: - Vi sa det på mötet att vi kan inte bara gå ut på isen och tro att allt kommer ordna sig. Vi måste kriga och ge 100% i varje byte och inte ge motståndarna något gratis. Jag tycker det såg mycket bättre ut direkt nu i matchen mot Skövde och jag hoppas att vi kan jobba vidare på det här nu. Vi tog två poäng och hakar på Kallinge uppe i toppen. Kallinge har en tuff match mot Tingsryd i nästa omgång och vi har en tuff match mot Mörrum att vänta, det kan mycket väl bli så att vi helt plötsligt är serieledare igen, det går så oerhört fort när det är 3poängs system man kör.
Vi hade träning igår och jag måste säga att det var en väldigt bra träning, bland den bästa på väldigt länge.

På tal om träningen igår så kollade jag läget lite i truppen vad gäller Nyllet och Brage men även de skadade spelarna.
Pelle meddelar detta: - Om vi börjar med Brage så gjorde han sin första träning och såg mycket bra ut. Känns riktigt bra att vi fått in Axel i laget och nu kan man säga att vi har lite utav två helt olika målvaktstyper vilket jag tycker känns spännande. Jag har fortfarande inte bestämt vem som ska stå på Onsdag, det beslutet tar jag senare.
"Nyllet" har varit med och tränat ett tag med laget och gjort det mycket bra. Jag tycker att man ser en hunger och revansch från tiden i Rögle och ni som tvivlar på ifall han är tillräckligt motiverad kan sluta tvivla. Han ser vass ut och kommer säkert se ännu bättre ut med lite mer träningar i kroppen. Oklart om han kommer vara med på onsdag då jag inte vet om den ekonomiska biten är löst där än.

Ja det verkar onekligen som att Nyllet kommer att få mer än ett provspel.

Jag säger till Pelle att personligen tycker jag att man kanske skulle behöva ha in en till powerforward i laget, en Gardell typ. Då svarade Hånberg: - Ja det skulle kanske behövas men sådana växer inte på träd heller! Men absolut, vi har haft den diskussionen också och än är inte fönstret stängt. Dock kommer vi nog vänta en bit in i februari innan den kanske händer något där, det är mycket som ska spegla in. Vilka spelare finns tillgängliga? Ekonomi? Ja i vilket fall har vi en 3-4 spelare på listan över tänkbara tillskott men vi ligger lågt där för tillfället.

Vad gäller backsidan så säger han att han inte trodde det skulle vara så allvarligt med Jeff men det visade sig att det var en hjärnskakning. Och han testade på gårdagens träning (måndag) att cykla men det snurrade till i skallen då. Så oklart när han kan vara med igen. Pelle hoppas på att Norin ska vara tillbaka snart, så en back är inte aktuellt att ta in för tillfället.

Vad gäller skadeläget i truppen så är som sagt Norin tillbaka i träning. Han kunde tydligen även skjuta på träningen vilket varit ett problem tidigare. Så det går framåt där men oklart fortfarande när han kan vara med. Det är lite dag till dag fall.
Näsa går på antibiotika för tillfället med tanke på såret som inte hade läkt som det skulle.
Jeff Jakobs har som sagt åkt på en hjärnskakning och fick avbryta testet han gjorde på motionscykeln då det började snurra i skallen, så det är även osäkert när han kan vara med igen.

Till sist har vi Sebastian Höglund som varit inlånad från Almtuna. Hånberg säger såhär om läget där:
- Sebastian var sjuk när han kom hit och tyvärr har han nu dragit på sig en rejäl influensa som inte vill ge med sig. Han bor normalt ihop med Wille och Norin men har åkt hem till sitt tillföräldrahem för att inte riskera att smitta någon av spelarna i laget.
Som det ser ut nu så kommer vi inte att se Höglund något mer i hästentröjan. Man måste ha i åtanke att när han väl blir frisk har han otroligt mycket att ta igen som han tappat och även självförtroendet på grabben kanske inte är det bästa när han kommer tillbaka.
Ska vi förstärka laget nu så ska det vara någon som spetsar vår trupp med det lilla extra och tyvärr så känner jag kanske att Sebastian inte glr det för tillfället även lm det är en mycket bra hockeyspelare. Men som jag sa så är inget klart men det låtar åt att han inte kommer tillbaka.

Avslutningsvis vill Pelle hälsa en sak till alla som älskar Vita Hästen:
- Det gäller att vi alla hjälps åt nu och knyter näven! Där inkluderar jag spelare, ledare, funktionärer och framför allt er supportrar! Vi i laget kommer inte fixa den hör resan ensamma utan vi kommer behöva all hjälp och stöd vi kan få av er!
TILLSAMMANS ÄR VI STARKA, JÄVLIGT STARKA!!4 kommentarer:

 1. Med de slutorden fick jag upp en bild i skallen där Hånberg står och hytter med näven som den bästa Hamrén-kopian :D

  Till laget finns bara en sak att säga: "GET IN THERE!!!"

  SvaraRadera
 2. Tror faktiskt att det berömda utbuandet är baserat på ett missförstånd. Det var bara sekunder kvar och Mariestad slutade spela, skyddade bara pucken bakom mål, det var DET publiken buade åt. De som började hade antagligen ingen koll på klockan, det var ju inget att bus åt då det handlade om tre fyra sekunder.
  Jag har iallafall aldrig hört Norrköpingspubliken bua åt sitt eget lag tidigare, och då har jag sett MÅNGA matcher i Himpan..

  SvaraRadera
 3. Buandet var ren frustration över hästens spel.

  SvaraRadera
 4. Buandet var ren frustration över hästens spel.

  SvaraRadera