söndag 12 januari 2014

Inför Tingsryd borta!

Idag åker Vita Hästen till Småland för att möta Tingsryds AIF, ett Tingsryd som börjat Allettan Södra sämre än väntat! Vita Hästen däremot har öppnat ungefär som man trodde, 10p på 4 matcher och serieledning går inte att klaga på.Vita Hästen åker som sagt till Tingsryd som serieledare efter fyra spelade omgångar.
Senast besegrade man Helsingborg hemma med 4-1 efter att det lossnat rejält i tredje perioden. Tränare Pelle Hånberg vaskade om i femmorna efter att Helsingborg gjort 1-0 och han vaskade om precis så som jag efterlyst flera gånger under säsongen. Han satte in Wille Wallén med "Sama" och "Macke" och det visade sig vara ett riktigt bra drag då Wille passade fram Macke till 1-1 och Macke sedan passade fram Wille fram till 4-1. Den formationen såg som sagt oerhört intressant ut och det ska bli intressant att se hur Hånberg formulerar laget till dagens match, inte kommit någon laguppställning än.
Många spelare i Hästen har varit med o mött Tingsryd förut och det är väl inga positiva tankar man har om matcherna nere i Tingsryd. Så nu är det dags för en förändring och visa att man vill ta revansch på TAIF!

Tingsryd har öppnat Allettan oväntat tungt. Man har endast 3poäng på 4 matcher och nu är det dags för laget att vända på trenden snart, annars kan man nog räkna bort Playoff. Det gäller att inte halka efter för mycket i början. Man kommer senast från en förlust hemma mot Mariestad, lite oväntat för mig. Trodde nog att Tingsryd skulle vinna den matchen ganska klart. Men nu är det alltså lite andra förutsättningar för TAIF efter fyra omgångar än vad man nog hade väntat sig innan Allettan drog igång.
Tingsryd har dessutom ett skadedrabbat lag inför dagens match, läs mer HÄR! om vad Tingsryds tränaren har att säga inför matchen mot Hästen.

Matchen är en så kallad "TAIF-Kronan" match, dvs där man som privatperson, företag eller organisation lägger en krona per åskådare. Tingsryd kommer även köra taif-öringen till matchen där man lägger 25 eller 50öre per åskådare. Till matchen kommer även kvinnor att gå in gratis till ståplats. Med andra ord kan Hästen räkna med att åka till Småland och möta ett Tingsryd som kommer ha mycket supportrar på läktarna.

Återkommer med laguppställningar till matchen...

-----

Övriga matcher i Allettan Södra:

Mariestad - Kallinge/Ronneby
Kommentar: Mariestad överraskade alltså senast mot Tingsryd och vann med 3-2. Mariestad är ett svårspelat lag och är hemmastarka. Kallinge har öppnat Allettan på ett mycket bra sätt och vann senast borta mot Skövde med 3-1. Tror att det kommer bli en jämn kamp och mitt tips blir 2-3 till Kallinge.

Helsingborg - Mörrum
Kommentar: Helsingborg har öppnat bra i Allettan. Många trodde att de skulle bli en slagpåse i serien men de har motbevisat de flesta angående det. Man är ett mycket starkt hemmalag och har tagit sina 6poäng här hemma. Dessutom har man vunnit alla tre matcher mot Mörrum den här säsongen. Mörrum har öppnat serien katastrofalt och har 4 raka förluster och målskillnaden 5-16. Måste bli vinst här, annars är det kört enligt mig! Mitt tips till denna matchen är att Helsingborg kommer gå segrande, 4-2.

Skövde - Vimmerby (inställd)
Kommentar: Flera spelare i Skövde fick alltså slänga in handduken i matchen mot Kallinge/Ronneby senast. Laget har drabbats av vinterkräksjukan och får inte ihop fullt lag till dagens match. Matchen är med andra ord inställd och kommer att spelar 8/2 istället, vi får alltså en haltande tabell i Allettan Södra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar