lördag 11 januari 2014

"Hade inte räknat med att komma till Norrköping och föra matchen"

Ringde nyss upp Helsingborgs tränare Peter Johansson och pratade lite om matchen igår mot Vita Hästen, här nedan ser ni intervjun:
Tankar kring matchen igår Peter?
- Jag är ganska nöjd faktiskt med vår insats, vi saknade 5 spelare från truppen i senaste matchen mot Skövde och vi gjorde det bra första halvan av matchen sen tappade vi lite. Kändes som att vi inte riktigt vågade spela ut, vissa av killarna kanske hade för stor respekt för Hästen? Hade inte räknat med att komma till Norrköping och föra matchen och det tror jag inte något lag räknar med när det ska möta Hästen på bortais. På förhand hade jag nog varit ganska nöjd med 1 poäng.

Hästen kvitterade till 1-1 snabbt efter att ni tagit ledningen, känns lite som att det var vändningen i matchen, håller du med?
- Ja jag håller med delvis. Jag är besviken på hur 1-1 kommer till, vi hade pratat om innan att nr.20 (macke) ibland brukar ligga o "fiska" på offensiv blå och ändå så släpper vi till det läget. Hade vi behållt ledningen perioden ut så hade det nog blivit en helt annan match i tredje.

Nu har ni mött 3 av 4 lag från E-serien de första 4 omgångarna, hur ser du på lagen från E gentemot F-serien?
- Topplagen känns likväla.Vimmerby var riktigt riktigt bra när vi mötte dom, Skövde var inte lika bra. Vita Hästen hade jag förväntat mig mer av om man kollar deras lag på pappret, de var alltså bra men inte lika bra som jag trodde. Dock känns det som att de har ett väldans sparkapital och när allt klaffar för dom blir de oerhört svårslagna. Tingsryd var dominanta i grundserien och de har öppnat förvånansvärt dåligt, vår match mot dom var väldigt konstig. Vi kom in helt fel i matchen och sedan rann det bara iväg och det blev till slut alldeles för stora siffror. Kallinge är oerhört bra, de har fått in ett par spelare och kommer bli väldigt farliga framöver.

Till sist Peter, hur tycker du att stämningen var i hallen? 
Jag tyckte det var bra stämning, vi är ju kanske inte riktigt vana vid att spela inför så mycket publik hemma i Helsingborg men har samtidigt mött lag i grundserien inför mycket publik och det känns bara inspirerande med mycket folk på läktaren. Ibland kan det vara både en fördel och nackdel att spela inför mycket folk. Antingen blir man spänd i sitt spel och inte riktigt får till det eller så inspireras man av det och gillar läget och spelar ut sitt register.


Vill tacka Peter för intervjun och önskar både han och Helsingborg lycka till i fortsättningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar