söndag 26 januari 2014

Matchdags!

Nu är det äntligen dags för match igen, man har nästan blivit lite bortskämd med att man spelar ons, fre, sön annars! Idag ställs Vita Hästen mot Skövde, ett Skövde som vann mot Hästen i Norrköping på straffar.


Vita Hästen kommer till matchen med 2 raka förluster, Kallinge 3-5 och senast Mariestad 3-4 efter straffar. Tilläggas ska att dessa matcher varit på hemmais för Hästen där man annars varit så oerhört starka.
Istället är man seriens bästa bortalag och ska man gå efter det så kommer det bli seger idag mot Skövde, dock är det inte fullt så enkelt.

Vita Hästen har tagit in Michael Nylander och målvakten Axel Brage till matchen, dock kommer inte någon av dom vara med i dagens match. Brage ansluter till truppen imorgon enligt uppgifter.
Samtidigt undrar jag lite hur läget är med Sebastian Höglund som man lånade in från Almtuna, han har inte deltagit de senaste matcherna. Kan det rent av vara så att han åkt tillbaka till Uppsala eller kommer han vara med snart? Någon som har bättre koll än mig vad gäller detta?

Markus Gunnarsson var sjuk på fredagsträningen men meddelade mig igår att han siktar på att delta i dagens match. Macke Eriksson klev av träningen i fredags men det ska inte vara någon fara med honom. Riktigt viktigt för Hästen att dessa två är med!

Till dagens match saknar Hästen Eric Norin, Otto Jaksch, Strandberg. Lägg därtill "Nyllet" och Brage som sagt.

----

Skövde kommer till matchen med väldigt dålig form. Man började ju allettan så otroligt lovande men sedan har det bara gått utför, man ligger sist i Allettan nu och det krävs att laget börjar vinna sina matcher nu. Senast fick man storstryk mot Tingsryd borta med 6-2. Man är nu uppe i fem raka förluster!

Till dagens match ser det ut som att man får klara sig utan seriens bästa målvakt Johannes Jönsson pga skada. Ett oerhört tungt avbräck för sikarna men samtidigt inget nytt då han missat de senaste matcherna. I mål väntas det istället bli Alexander Jirhage.

Man får även klara sig utan Johan Erkgärds till matchen idag.

Läs HÄR! vad Skövdes tränare Fredrik Ljunggren har för tankar kring matchen!

Senast Skövde besökte "himpa" så gjorde man det riktigt bra enligt mig. Man spelade tight, försökte sig inte på att vara det spelförande laget och man tog vara på sina chanser man fick.

----

Jag tror/hoppas att Hästen kommer otroligt revanschsugna till dagens match efter två bottennapp de senaste matcherna. Lägg därtill att Hästen har revansch att utkräva efter förlusten hemma mot Skövde. För Hästens del gäller det att ha fart i passningsspelet och i skridskoåkningen, Skövde kommer säkert försöka spela lite som man gjorde i himpa, tight och hugga på sina chanser.
Känslan säger att Hästen kommer vara det spelförande laget och det gäller att man får in första målet i en sådan här match. Vill se en rejäl uppryckning i alla fall och lite mer fart i spelet samt att man börjar spela lite mer rejält och fysiskt!
Sätt tonen direkt, ta in gardell i startfemman, vinn teket, dumpa puck och sen sätter gardell in en rejäl jävla propp! Någon mer som skulle vilja se det?
Man måste visa direkt från början att man är där och att det kommer bli en tuff match för motståndarna. Upp till bevis nu Hästarna!!
Matchtips blir: 2-5 till Hästen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar