lördag 11 januari 2014

Seger mot Helsingborg!

Vita hästen vann gårdagens drabbning med 4-1 efter att ha avgjort i sista perioden som man vann med 3-0!

Första perioden var lite halvsådär enligt mig, helsingborg gör det bra. Man "grisar" lite och gör det väldigt svårt för hästen.
Dock fick Hästen ett ypperligt läge att ta ledningen i matchen när man fick straff. "Torsten" lade straffen men det syntes att han inte är någon direkt straffskytt.

I andra perioden tog Helsingborg ledningen efter 7.55 när Ludvig Jansson förvaltade ett friläge.
Kort därefter replikerade Hästen då Marcus Eriksson gjorde 1-1 på friläge snyggt framspelad av Wille Wallén.
En bra period av Hästen annars utan att få till de där riktigt farliga lägena.

I sista perioden sedan tog Hästen tag i spelet och tar ledningen genom Markus Gunnarsson i Powerplay. Sedan kort därefter gör man 3-1 genom Morgan Hassel och matchen känns klar.
William Wallén fastställer sedan slutresultatet till 4-1.

En match där Helsingborg stretade emot bra men som inte riktigt räckte till. Hästen gör en mycket bra andra halva av matchen.

Några som stack ut lite extra i Hästen ikväll var Gunnarsson och Björklund enligt mig. Björklund kommer att bli oerhört nyttig för Hästen och han får mycket speltid med både spel i boxplay och powerplay!

Måste även passa på att berömma hemmapubliken , riktigt bra tryck i hallen! Trots att Hästen hade en dålig period i matchen och ledningsmålet kom för bortalaget så eldade publiken fortfarande på och försökte få igång hemmaspelarna!

Ny match på söndag då man åker till Tingsryd!

Vita Hästen - Helsingborg 4-1
0-1, 27.55: Ludvig Jansson (Niklas Svensson)
1-1, 30.08: Marcus Eriksson (William Wallén)
2-1 PP, 43.25: Markus Gunnarsson (Christoffer Björklund, William Wallén)
3-1, 47.13: Morgan Hassel (Christoffer Björklund, Henrik Bankelius)
4-1, 54.37: William Wallén (Marcus Eriksson, Jesper Samuelsson)