söndag 23 februari 2014

Kvalserien & Playoff

Igår blev det alltså klart vilka från allsvenskan som kommer att få lira kvalserien med 4st Div.1 lag. Och det blev Björklöven och Troja/Ljungby.

Björklöven förlorade sin match mot formstarka Djurgården med 2-3 vilket som sagt innebär att laget inte kan komma över strecket. Björklöven som annars började allsvenskan så bra och låg med i toppen ganska länge. Sedan hönde något och under år 2014 har man knappt vunnit någon match. Och det håller inte när det är 3poängssystemet. Nu får man försöka avsluta snyggt de sista omgångarna och försöka komma till kvalserien med så bra självförtroende som möjligt.

Troja/Ljungby förlorade med 3-0 borta mot Almtuna och då blev det även klart att de får spela kvalserien i och med att Södertälje vann sin match, ett södertälje som därmed säkrade kontraktet.
Största anledningen till att Troja nu hamnar i KS skulle jag vilja säga är deras bortafacit. 15poäng på 24 matcher är inget bra och endast 2 vinster på dessa. Gäller även för Troja att ladda om nu och försöka komma till kvalserien på bästa sätt.

----

Östersund blev klara för PO2 igår efter att man besegrat Teg med 4-1 och därmed 2-0 i matcher.
I och med Östersunds avancemang så är nu alltså Kallinge, Visby, Kiruna och Östersund klara för PO2.

----

Idag avgörs det vilka andra lag som ansluter till PO2. Jag tror på Hudiksvall, Huddinge, Västervik och Mariestad.

Tänk ett scenario där Huddinge och Tingsryd åker ut, vem hade trott det för ett tag sen? Jag tycker som sagt att Huddinge ska fixa det, sen Taif-Västervik kommer säkert bli en lika jämn match som de två matcherna innan.
Blir i vilket fall otroligt spännande idag!

----

De som är högst seedade i PO2 i nuläget är Kallinge, Visby och Kiruna vilket innebär att de får fördelen av att ha två hemmamatcher och kan inte möta varandra. Skulle Hudiksvall vinna mot Tierp idag så blir även de bäst seedat.

Här ser ni rangordningen för seedningen, högst upp är bäst rankat:

Hudiksvall
Huddinge
Tingsryd
Mariestad 


Skulle ingen av dessa gå vidare så vet jag faktiskt inte vem som bli bäst seedat. Det är lite krångligt det här med seedning och allt men hoppas ni fått en lite klarare bild över det hela. Och har jag fel någonstans så får ni gärna rätta mig så jag går ut med rätt info!

----

För er som vill följa lottningen till PO2 och även PO3 kan göra det HÄR med start kl. 10.00 imorgon.

Jag kommer sitta bänkad framför datan och kika på lottningen, kommer bli riktigt spännande!


1 kommentar:

  1. Trist som fan att Björklöven är där, det laget unnade jag verkligen allsvensk status.
    Svårt för div1 lagen, Troja är ett härdat bottenlag som är vana att spela för sin överlevnad, Björklöven kommer kämpa som djur för att hålla sig kvar, tufft som sagt men inte omöjligt :)

    SvaraRadera