söndag 16 februari 2014

Seriefinal idag!

Idag 16.00 är det dags för avgörandet mellan Kallinge/Ronneby och Vita Hästen om vem som tar hem seriesegern och tar sig till PO3. 
Förutsättningarna är enkla, Vita Hästen måste vinna under ordinarie tid för att vinna serien, gör man inte det blir det PO2 och PO3 för Kallinge.

Vita Hästen gjorde hela 3 värvningar under gårdagen. Det handlar om Henrik Thegel som är klar för resten av säsongen, medan Marcus Andersson och Niklas Jönsson har try-out i en vecka. Man kan säga att de två sistnämnda har dagens match på sig att visa upp sig för att få en fortsättning i Hästen.

Enligt uppgifter till bloggen så innebär det att tre övriga spelare i laget kommer att få stå över dagens match och det är Anton Johansson, Jesper Sellin och Jeff Jakobs.

Axel Brage kommer att vakta kassen i Hästen idag. HN gjorde en mycket bra match senast så det ör föga överraskande att han återigen får förtroendet.
Ska bli intressant att se hur laguppställningen kommer att se ut i övrigt hos Hästen. Tänker främst på att Thegel och Andersson ska in någonstans.

Trots att matchen har stor betydelse för båda lagen tror jag på en väldigt fartfylld match. Kallinge och Hästen är enligt mig de två bästa lagen i serien och spelar bäst hockey så det kommer förhoppningsvis bli en riktigt bra match idag!

----

Idag är det också ett avgörande vad gäller de sista playoffplatserna.
Jag kommer inte att gå in så mycket på själva matchen mellan Mariestad-Helsingborg då jag anser att Mariestad ska vinna den matchen och skulle man förlora så är chansen väldigt stor att man tar sig vidare ändå. Det ska alltså mycket till för att Boisarna missar playoff. Tar man sig dit så gör man det väldigt välförtjänt tycker jag, man har stått upp bra varje match och har nog överraskat de flesta. Man har egentligen inget stjärnlag men detta bevisar på att man kan ta sig väldigt långt via ett bra lagbygge och att man spelar som ett lag.

----

Sedan har vi ju mötet mellan Vimmerby och Tingsryd. Förutsättningarna är enkla, Vimmerby måste ta 3 poäng annars har man spelat klart för säsongen. För Tingsryd räcker det med en poäng och det kan även räcka med förlust om Mariestad förlorar med ett antal mål mot Helsingborg men att det skulle hända ser jag som en väldigt liten chans.
Vem hade trott innan Allettan att någon av dessa lagen skulle missa att gå vidare till Playoff? För jag räknar som sagt med att någon av dom gör det.
Min magkänsla säger att Taif fixar det.

----

3:an i serien ska möta Västervik i PO1 medan 4:an ska möta Kristianstad i PO1.

Återkommer med Vita Hästens laguppställning när den är officiell!

2 kommentarer:

 1. Tror det kommer se ut såhär:
  Macke - Sama - Bankelius
  Gunnarsson - Lihagen - Thegel
  Ottosson - Andersson - Wallén
  Torstensson - Näsström - Gardell
  Nylander

  SvaraRadera
 2. Försvarsspelet blir nyckeln till en trea.Ligga rätt,inget slarv i egen zon,samt stabilt målvaktsspel.Jag tror vi fixar allt detta och vinner med 3-2.
  //Tette

  SvaraRadera