söndag 2 februari 2014

Vinst mot Tingsryd!

Vita Hästen tog ikväll emot Tingsryd hemma i himpa och matchen slutade med en Hästenvinst med 4-2 inför hela 4127 personer!

Första perioden såg ut att bli mållös men med 22sek kvar kunde debuterande Michael Nylander göra 1-0 för hemmalaget, snacka om debut! Skotten i perioden slutade 15-5 och Hästen ledde matchen rättvist.

I andra perioden kommer hemmalaget ut väldigt starkt och skapar tryck på Tingsryd. Man fick även utdelning efter 3.23 spelat då kapten Niklas Lihagen utökade till 2-0.
Sedan drog Hästen på sig en onödig utvisning och Tingsryd tog vara på chansen i powerplay och reducerade till 2-1 genom Pontus Netterberg. Lite drygt fyra minuter senare kom även kvitteringen genom Olof Svensson.
Pontus Netterberg i bortalaget drog sedan på sig en "checking to the head" och fick 2+10 för det.
Hästen utnyttjade PP:t och gjorde 3-2 genom Eric Norin och tog återigen kommandot i matchen.

Andra perioden spelades aldrig klart då plexit gick sönder och man valde att ta en tidig periodpaus. Det återstod då 1.31 kvar av perioden.

I sista perioden fick sedan Tingsryd powerplay med 4.11 kvar att spela av matchen då Marcus Eriksson fick två minuter för Hakning. Det blev en hel del vassa chanser utan att Tingsryd fick utdelning. Med 1.10 kvar av perioden tog sedan TAIF ut målvakten Gustaf Lindvall i jakten på en kvittering.
Istället avgör Marcus Eriksson matchen med 4-2 i öppen kasse och därmed kan Vita Hästen inkassera 3 oerhört tunga och viktiga poäng! Det var en väldigt intensiv match med bra spel och det är precis en sån här match man gillar när man sitter på läktaren.

----

Michael Nylander såg bra ut och stod för 1+1 idag, även Axel Brage stod för en stabil insats i målet och gjorde ett par viktiga räddningar i slutet av matchen när Tingsryd tryckte på för en kvittering.

Christoffer Björklund ska även han ha beröm idag, stod för hela 3 assist!

Finns säkert många många mer man kan berömma, idag var hjärtat tillbaka och man krigade matchen igenom. Kul att man presterar bra inför så mycket publik, hoppas folket kommer tillbaka!

----

I och med segern knappade Hästen in en poäng på serieledande Kallinge som vann i sudden mot Mariestad med 3-2. Nästa match för Vita Hästen är hemma mot Vimmerby 12/2, med andra ord är det ett litet uppehåll på 10 dagar nu. Fråga mig inte varför, tycker det är helt sjukt att man ska ha ett uppehåll när endast två matcher återstår!

Vita Hästen - Tingsryd AIF 4-2

1-0: 19.38: Michael Nylander (Niklas Lihagen, Christoffer Björklund)
2-0: 23.23: Niklas Lihagen (Eric Norin, Michael Nylander)
2-1: 27.10: Pontus Netterberg (Jacob Nilsson, Dave Lindarv)
2-2: 31.42: Olof Svensson (Jacob Nilsson, Jens Holmström)
3-2: 35.55: Eric Norin (Christoffer Björklund, Marcus Eriksson)
4-2: 59.56: Marcus Eriksson (Henrik Bankelius, Christoffer Björklund)
Skotten: 37-20