torsdag 13 februari 2014

Vinst och serieledning!

Vita Hästen vann gårdagskvällens drabbning mot Vimmerby med 4-2 och återtog därmed serieledningen igen.

Ja det var en het drabbning i himpa igår med mycket utvisningar. Dock ska tilläggas att domare Bjälkander inte hade en av sina bättre dagar. Jag såg själv inte matchen pga jobb men av vad jag har läst både från hästen&vimmerby supportrar så var det snudd på parodi.

Det stod 1-1 inför sista perioden igår efter att Modigs gett bortalaget ledningen i början på andra perioden och sedan kvitterat genom Jesper Samuelsson efter lite drygt 13min i andra perioden efter ett kanonskott!

Och som de flesta vet så är Hästen väldigt starka i sista perioden, och det visade sig även i denna matchen. Niklas Lihagen gav Hästen ledningen redan efter 13sek spelat av sista perioden.
Sedan gjorde Bankelius 3-1 i spela 5 mot 4 och även Gustaf Gardell 4-1 i spel 5 mot 3. Med 18sek kvar att spela av matchen reducerade Vimmerby genom Modigs återigen men kom inte närmre än så. Slutresultat 4-2 alltså.

----

Hästen är ju som sagt otroligt starka i sista perioden, man har nu vunnit 9st 3:e perioder av 13 vilket är imponerande. Måste kännas bra o veta att man är väldigt starka i slutet av matcherna samtidigt som man inte ska förlita sig på det i varje match och tro att allt löser sig.

----

Vita Hästens PP är det många som har klagat på men faktum är att man hade hela 40% i den här matchen och har även seriens bästa powerplay med 27.27%. Riktigt bra!

----

Boxplayet igår var tydligen riktigt imponerande och så har det även varit i hela serien. Man är även bäst där enligt statistiken med 87,69%. Man vinner mycket på att vara bra i både powerplay och boxplay!

----

Sedan måste jag bara ta upp målvaktssituationen i Vita Hästen. Man har alltså lånat in Axel Brage från Malmö och har sedan tidigare Daniel Sperrle. Brage stod i kassen igår och gjorde en kanonmatch, gjorde det även bra mot Tingsryd i debuten. Brage står nu på 92.59% medan Sperrle har 92.57%. Snacka om bra målvaktspar! Visserligen har Axel endast stått 2 matcher men är ganska övertygad om att han skulle haft liknande siffror med mer matcher spelade om inte ännu bättre.