torsdag 20 mars 2014

I fokus: Henrik Bankelius!

Jag tänkte köra något nytt på bloggen och som ni vet så har ni alla fått chansen att ställa frågor som jag sedan skulle ställa till Vita Hästens Henrik Bankelius. Jag träffade "Banka" nu på förmiddagen, tyvärr blev det ingen video på det men här nedan kommer i alla fall vissa frågor ni ställt och sedan vad han svarat:

Henrik Bankelius på sin arbetsplats Bemanningseliten.


Hur länge har du sparat på frippan?
Jag har haft långt hår sedan jag var ungefär 17-18år. Ett tag där hade jag riktigt långt hår, så det jag har nu är kort i jämförelse med t.ex en tid i Tingsryd.

Vem är bäst i Hästen respektive Div.1?
- Den kan jag inte riktigt svara på. Finns så mycket bra spelare och alla är bra på sina olika roller så tyvärr kan jag inte svara på den.

Skulle du klippa bort allt hår i utbyte mot ett allsvenskt avancemang med Hästen?
- Oj! Håret är känsligt ska ni veta, jag skulle offra mycket för ett avancemang med Hästen och jag skulle nog offra håret om det krävdes!

Vad tycker du om ledarstaben?
- Det är ett härligt gäng, det är en väldigt avslappnad ledning, inga militärer direkt. Man kan ha en öppen dialog med alla och det är en skön stämning i laget.

Vad tycker du om hästensupportrarna? Vissa står t.o.m mitt i natten för att hälsa er välkomna hem från en bortamatch?
- Jag tyckte det var väldigt hängivna supportrar i Tingsryd men det är ingenting mot vad det är i Norrköping. Att folk står mitt i natten för att hälsa oss välkomna hem är helt galet! Jag menar, det var en vanlig bortamatch och vi vann den. Supportrar här i stan ställer upp otroligt mycket på laget, vissa hjälper ledningen med skyltar, Angelika har fixat mackor till oss när vi ska iväg på bortamatch. Ja det är bara helt galet! Jag menar, matcherna då det är ett jäkla drag, klacken, k-sektion, fantastiskt helt enkelt!

Hur skulle du ranka ett eventuellt avancemang med Vita Hästen?
- Jag har ju vunnit sm med u-16 och även j20. Dessutom har jag ju varit med om ett avancemang med Tingsryd. Dock skulle ett avancemang med Hästen definitivt slå högre! Det är ju en helt stad som väntar på att Hästen ska gå upp, så självklart skulle det vara högst rankat i karriären.

Är du bra på att hålla tider?
- Nja, jag har aldrig varit sen till någon hockeyträning eller match. Så vad gäller hockeyn är jag absolut bra på det. Jobbet är väl lite si och så med, skulle du fråga min chef Jimmi (Jimmi Ramsten) så skulle han nog säga att jag är bedrövlig! Men det har mycket o göra med alla resor och det lite mer öppna schemat jag har. 

Stannar du kvar i Hästen oavsett om det blir Allsvenskan eller Div.1 nästa säsong?
- Kontraktet går ju ut efter säsongen så vi får se. Jag trivs jättebra i Hästen och även i staden. Jag är ju här ifrån Östergötland så det känns skönt att vara här. Sedan är det ju inte enbart jag som ska ta ett beslut om det utan det finns en styrelse också som ska säga sitt. Men jag skulle gärna stanna kvar i Hästen, och skulle det bli Div.1 igen (vilket jag inte hoppas) så vill man isåfall se ytterligare en satsning.

Vem är den största skojaren i laget?
- Det sker många "pranks" i laget men ingen vill ju självklart erkänna. Men om jag ska nämna några så får det bli Erkgärds, Norin och Maxim, jag tror dom har ett stort finger med i allt sånt där.

Hur många tänder har du förlorat inom hockeyn?
- 3st, alla under en o samma match. Så just nu har jag plasttänder i fram, skulle inte se så snyggt ut på mig med en stor glugg där.

Hur ser du på läget ni skaffat er efter 3 omgångar spelade?
- Ja vad ska man säga? Man kan inte drömma om en bättre start, dock är det 7 tuffa matcher kvar och än är inget vunnet. Men absolut, 3 vinster på 3 matcher är en otroligt bra start. Snacket innan kvalserien var ju att "man måste vinna sina hemmamatcher och sen 1-2 borta". Nu har vi vunnit två stycken borta och ska försöka vinna fler matcher!

Vad har du för fritidssyssla vid sidan av hockeyn förutom att fika och stå framför spegeln?
Haha, jadu. Frågar du min tjej tycker hon nog att jag står framför spegeln en hel del men själv tycker jag nog inte det, inte överdrivet. Men svaret på frågan då, det är väl att umgås med killarna i laget. Lihagens lägenhet har blivit lite av en samlingspunkt där några träffas och kollar på hockeyallsvenskan, SHL osv.

Tja Henrik! Undrar hur man tänker i ett lag som vill upp, vid avancemang kanske det endast är hälften av spelarna i laget som erbjuds nytt kontrakt. Är det något man tänker på som spelare?
- Det där är nog väldigt individuellt. Klart man slås av tanken någon gång under säsongen vad som kommer hända nästa säsong men personligen tänker jag inte alltför mycket på det, jag håller mig till nuet och vill göra så bra ifrån mig som möjligt och även för laget.

Hej Henrik! Jag har sett ett par matcher den här säsongen och tycker du är riktigt het och läcker! Kan du tänka dig att gå på dejt med mig? / Emma 31år
- Hahaha, jag har ett förhållande så jag är tyvärr upptagen. Dock ska du veta Emma att det finns ett gäng i laget som är tillgängliga ute på marknaden. Maxim Matushkin framförallt, han letar förbrilt efter sällskap! Om du vill ta kontakt med Maxim gör du nog det enklast via chatten kik.Vill tacka "Banka" för ett trevligt och roligt samtal, under samtalet dök Torsten upp, vad tycker ni, är det Torstens tur nästa gång att ställas mot väggen?

6 kommentarer:

 1. Haha Klockrent! Bra intervju och härliga svar ;)

  SvaraRadera
 2. Bra intervju.Kör Torsten nu :-)

  //Tette

  SvaraRadera
 3. "tyvärr upptagen"?? Hoppas inte din partner läser detta ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha han menar nog tyvärr för emmas del;)

   Radera
 4. Torsten vore ett perfekt intervjuoffer...

  SvaraRadera