måndag 10 mars 2014

Intervju med Markus Gunnarsson!

Inför kvalserien som börjar på torsdag tänkte jag ta en intervju med en spelare i varje lag för att känna på tempen lite inför premiären. Förhoppningsvis får jag in ett bidrag från varje klubb.
Här nedan kommer en intervju med Vita Hästens Markus Gunnarsson!


Grattis till kvalserieplatsen, ni slog ut Visby/Roma med 2-0 i matcher, tankar kring matcherna?
- Tack så mycket! Det var oerhört skönt att ta sig vidare. Sett över två matcher tycker jag att vi är bättre än Visby/Roma. Bortamatchen har vi kontroll på ända tills att vi släpper in två relativt enkla puckar. Därefter blir det såklart jämnare men jag tycker ändå att vi maler ner dem och vinner rättvist. Hemmamatchen var det inget snack om saken. Brage gör i och för sig några fina räddningar i början men efter det tar vi över matchen totalt. Hemmastödet var också enormt!

Enligt mig är du den största positiva överraskningen i Hästen såhär långt, hur ser du själv på din insats hittills?
- Det är väldigt kul att höra. Sett över hela säsongen är jag nöjd, dock hade jag det tufft att hitta rätt i början efter min knäskada. Men därefter har jag vuxit in i det och nu efter jul tycker jag att det har gått bra. Förhoppningsvis finns det lite mer att ge nu i kvalserien också!

Nu väntar en tuff kvalserie där ni börjar med den längsta resan först (piteå borta), bra eller dåligt?
- Svårt att säga. Det kan ju i och för sig vara skönt att göra den längsta resan först. Förhoppningsvis kan vi få en riktigt bra start!

Vilka ser du som favoriter i kvalserien?
- Favoritskapet ligger helt klart på Björklöven och Troja eftersom de kommer från en högre serie. Vi som kommer från division 1 har egentligen allting att vinna medan lagen från hockeyallsvenskan har allt att förlora.

Om man får drömma lite, hur skulle det vara att få spela upp Vita Hästen i allsvenskan?
- Det vore förstås helt ofattbart! Med tanke på vilken stämning det var nu i fredags så kan man knappt tänka sig hur det skulle vara att gå upp. Det känns som att föreningen och Norrköping bara väntar på att få upp Vita Hästen i hockeyallsvenskan. Det skulle vara sjukt häftigt att få vara med om det!

Har du någon hälsning till hästensupportrarna?
- Fortsätta att komma och stötta oss. Det är få förunnat att spela under ett sånt fantastiskt tryck på den här nivån. De ger oss ett övertag på hemmaplan.

Till sist, vilka två lag går upp till allsvenskan från kvalserien?
- Jag tror att Vita Hästen och Björklöven tar de två platserna.


Powerbreak tackar "Macke" för att han ville ställa upp och önskar lycka till i kvalserien!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar