torsdag 6 mars 2014

"På fredag blir det verkligen åka av"!

Det var en glad Pelle Hånberg som jag pratade med efter matchen. Han t.o.m bar bort klubborna från båset efter matchen. Så han är inte bara headcoach:)

              Foto: Niclas Lekander

Pelle berättar om matchen:
- Vi fick den start som vi ville ha, tyvärr kommer de in i matchen då de utnyttjar två stycken PP, så där har vi något att fixa tills matchen på fredag.
Efter första perioden när vi leder med 4-2 ska vi kunna stänga matchen men de jobbar sig in i den och nu blev det som det blev. Det blev till slut onödigt spännande men det är det som är tjusningen med de här matcherna också. Det är helt andra matcher nu och spänning.
Vi kom hit (visby) för att ta den här segern och få så bra utgångsläge som möjligt nu när det nalkas match i himpa och det har vi fått. Så självklart är jag nöjd. Vi har faltiskt satt upp en gammal löpsedel från förra säsongen tror jag det var där det står "Hästen har drömläge". Just för att påminna spelarna om vilket bra läge man kan skaffa sig om man vinner bortamatchen vilket vi gjorde förra året mot Kiruna.

Pelle hade hört att många från Visby tyckte att det var ett väldigt högt tempo i match, så han frågade mig om jag också tyckte det men jag svarade:
- Nja det var väl samma tempo som vanligt. Men det märktes att de tröttnade ordentligt sista 10min så för dom var det nog högt.

Då svarade Pelle: Då har vi lite samma uppfattning. På fredag blir det verkligen åka av! Då ska de få se på tempo! Hoppas verkligen på en grym inramning med mycket folk i hallen.

Avslutningsvis frågade jag om han ville ge ut något extra plus till någon?
- Lihagen, Näsa och Gunnar gjorde det riktigt bra. Mackes formation jobbade på bra dom med, det enda som saknades var väl mål. Bakåt tycker jag Hassel, Björklund och Erkgärds stack ut lite.
Men överlag var det en riktig lagvinst och vi tog den vinsten vi kom hit för att ta.


Vad tycker ni? Delar ni samma uppfattning som Hånberg?

4 kommentarer:

 1. Seger,då är det definitivt en godkänd match!
  //Tette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med fullständigt Tette! Nu handlar det om att ta segrar! Har ni nåt kul på gång på sektion K till fredagsmatchen?:)

   Radera
 2. När väl Hästen tog tag i taktpinnen som de gjorde första tio minuterna av första perioden och sista tio av tredje så var de överlägsna faktiskt. Tror på överkörning på fredag, 6-1.

  Riktigt skönt att se att de kunde parkera i offensiv zon, har inte varit så mycket av det i år. Försvars- och målvaktsspel kommer bli bättre på fredag och i en eventuell kvalserie, den har varit stabil tidigare i år med få undantag.

  Forza Hästen och Forza Mattias! Riktigt bra jobbat med intervjuerna så pass snabbt efter slutsignal. Kul att läsa Hästen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man såg att det finns mer o ta! Men som hånberg säger, man åkte dit för att vinna och det gjorde man. Mission complete! Tack för orden Andreas, jag jobbar på så gott det går:)

   Radera