söndag 16 mars 2014

Vinsten man har svårt att glädjas över!

Hästen vann dagens match hemma mot allsvenska Troja/Ljungby med 8-5. Därmed gick man upp i serieledning i kvalserien.

Jag börjar med det positiva i matchen:


Ja Hästen vann som sagt med 8-5 mot Troja och gjorde en riktigt bra kämparinsats! Man gör 8mål framåt mot ett allsvenskt lag vilket är sjukt bra! Man släpper dock in 5 bakåt och ibland blir matcher såhär. Det var annars en bra hockeymatch, precis en sådan match man vill se som supporter. Mycket mål och hockey fram och tillbaka. Jag nöjer mig så vad gäller det positiva idag.


Nu till det negativa:

Troja/Ljungbys Joakim Netterbladt stod för en oerhört ful och feg tackling mot huvudet på Hästens Markus Gunnarsson i sista perioden! Ja ful och feg är väldigt snällt sagt, den är sjukt jävla äcklig och jag förstår inte hur man kan visa så oerhört dålig respekt mot en motståndare. Hur ska Gunnarsson kunna försvara sig mot en sådan tackling? Att Netterbladt sedan säger "jag såg honom inte" "titta på tv-bilderna" gör mig bara ännu mer besviken och arg på honom! Sådant ska inte få finnas på isen, det måste bara bort! Man kan ha en dålig dag men det ska inte få gå överstyr så som det gjorde! Och om han nu inte såg Gunnarsson undrar jag varför han inte har skridskorna i isen? Det är inte konståkning vi håller på med! 
Domarna har nu i efterhand ändrat sig från "game penalty" till "match penalty", det säger det mesta!


Nu är diagnosen kraftig hjärnskakning på Gunnarsson och han missar med största sannolikhet resten av säsongen. Vissa vill se en avstängning på Netterbladt som innebär att han missar resten av kvalserien, jag tycker inte det räcker! Förbundet måste sätta ner foten ordentligt nu, det är folks hälsa vi pratar om! 

Folk säger: "nu är du lite hård va? Nästa gång kanske det är någon i ditt lag".

Och säger jag?! Jag skulle sagt precis likadant då, spelar ingen roll i vilket lag man spelar. Det som hände idag ska helt enkelt inte få ske på isen.

Nu hoppas jag att Netterbladt skäms över vad han gjort,  åtminstone ringer till Gunnarsson och ber om ursäkt! Det är fan det minsta han kan göra! Han borde även be sina lagkamrater om ursäkt som annars gjorde en bra hockeymatch, men det är inte lätt att vända ett underläge med en halv period kvar när man får spela boxplay i 5min. Sedan är det helt enkelt bara för honom att ta straffet han får!

Avslutningsvis vill jag säga att jag hoppas Gunnarsson frisknar till i den takt det tar. Man ska inte på något sätt skynda fram något. Svårt att glädjas åt vinsten efter detta!

Skönt med 3 poäng och nu blickar vi framåt mot onsdag då man åker till Kallinge! Då spelar "vi" för Gunnarsson!

4 kommentarer:

 1. Han var ångerfull efteråt o bad om Gunnarssons mobil nr hörde jag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då stämmer ju hans version ännu mindre vad gäller att han inte såg honom. Men bra att han gjort det ända rätta, synd bara att man inte kan backa bandet för gunnarssons skull!

   Radera
 2. spelar ingen roll. ångerfull eller inte..

  SvaraRadera
 3. stäng av idioten!!!

  SvaraRadera