onsdag 30 april 2014

Brage ansluter och Maksim lämnar!

Jag skrev i måndags här på bloggen att Axel Brage var klar för Hästen över två säsonger och även att Maksim Matushkin skulle lämna klubben.

Nu är båda bekräftade!

Maksim lämnar Vita Hästen för spel i konkurrenten Karlskrona HK. För mig en väldigt märklig övergång då jag trodde att han endast skulle lämna Hästen för att flytta hem till Umeå. Nu följer han alltså istället Pelle Hånberg neråt i landet. Han kan nog räkna med ett tufft välkomnande i Himpa när han besöker med sin nya klubb.

----

Hästen har även bekräftat nu att målvakten Axel Brage är klar för två nya säsonger! Såhär säger Vita Hästens VD Fredrik Jensen på klubbens hemsida om värvningen av Brage:
"- Axel visade i kvalserien att han har en mycket hög högsta nivå, men även en stabilitet i sitt målvaktsspel som är mycket viktig högre upp i seriesystemet. Han är välskolad och har sin storlek till trots en bra teknik. Som gammal målvakt gläder det mig mycket att vi redan har säkrat upp två bra målvakter i truppen, kommenterar Fredrik Jensen.
Tanken är att vi kommer att ha tre målvakter i truppen. Med Strandberg och Brage klara har vi ingen brådska att hitta den sista pusselbiten på målvaktssidan. Ett eventuellt samarbete med Örebro skulle kunna innebära att vi får tillgång till en av deras målvakter och då har vi en fantastisk målvaktsuppsättning som kommer vinna många matcher åt oss i vinter, avslutar Jensen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar