måndag 28 april 2014

Intervju med Markus Gunnarsson!

Jag kollade läget lite med Vita Hästens Markus Gunnarsson angående skadan han åkte ut för, hur han såg på säsongen osv. Markus som även förlängt sitt kontrakt med Hästen ytterligare ett år.


Otroligt kul att du förlängde med Hästen, det har varit Hästen som varit huvudmålet för din del hela tiden?
- Ja det känns riktigt kul. Det har varit på gång ganska länge så det känns skönt att det äntligen är klart eftersom Hästen var mitt huvudmål.

Fanns det några andra klubbar som visat intresse för dig? 
- Jag vet inte om det har funnits intresse från några andra klubbar. Talade om för min agent tidigt att jag ville stanna i Hästen så jag vet inte hur mycket han utforskade marknaden.

Du kanske visade vägen nu och får med dig andra från säsongens trupp att även de förlänger?
- Förhoppningsvis kanske det hjälper till litegrann. Tror dock att fler kommer bli klara de närmsta dagarna men kul att vara först ut!

Hur ser du på din första säsong i Vita Hästen?
- Jag tycker att jag blivit bättre och bättre under säsongen. Den började lite knackigt med en knäskada som tog en stund att komma tillbaka ifrån men efter halva grundserien tycker jag att det började kännas bättre. Mot slutet kände jag mig också riktigt pigg men tyvärr tog ju säsongen slut lite fortare än vad jag hade tänkt mig.

Som de flesta vet så åkte du ju på en tuff skada i kvalserien där du missade i stort sett hela KS, hur tufft var det att inte kunna delta när det skulle avgöras?
- Det kändes sjukt tråkigt. Hade verkligen sett fram emot att äntligen få spela Kvalserien och att få kriga om att ta klivet upp. Att missa den roligaste delen på hela säsongen är såklart grymt frustrerande. Har också insett att det är mycket nervösare att sitta på läktaren och titta än att spela.

Hur går återhämtningen efter den allvarliga hjärnskakningen?
- Den går framåt. Har egentligen inte ansträngt mig någonting sen jag fick smällen. Har fortfarande en del besvär när jag koncentrerar mig länge men hoppas det ska släppa snart. Sjukt frustrerande. Men när det väl släpper har jag tänkt börja komma igång igen med träningen. Ser verkligen fram emot att träna hårt i sommar.

Hur ska det bli att spela i allsvenskan för första gången och vad har du för förväntningar?
- Att få spela i allsvenskan har jag haft som mål ganska länge så det ska bli oerhört kul att testa på. Har höga förväntningar på själva ligan eftersom det är mer drag kring den än division 1. Många roliga matcher att se fram emot.

Om vi ser lite till just dig som spelare, vad känner du att du behöver utveckla i ditt spel och vad är din starka sida som hockeyspelare?
- Jag kan väl bli bättre på egentligen allting men något jag ska lägga extra mycket fokus på är att bli starkare och snabbare. Mer styrka kommer förhoppningsvis kunna göra att jag blir starkare med pucken. Min styrka är väl egentligen skridskoåkningen men jag blir gärna ännu mer explosiv.

Vita Hästen har som bekant ny tränare inför kommande säsong, Niklas Czarnecki. Vad vet du om honom sedan tidigare och har du hunnit prata med honom något innan du förlängde?
- Har inte pratat någonting med Niklas ännu. Jag vet egentligen inte så mycket om honom mer än att han har tränat Brynäs och Färjestad bland annat.


Till sist Gunnar, vad skulle du vilja hälsa till alla hästensupportrar inför säsongen?
- Skulle först och främst vilja tacka för det enorma stödet jag har haft under hela min skadefrånvaro nu på slutet. Det har hjälpt mycket och gjort att det känts lättare när jag har varit lite nere. Sen hoppas jag att de kan fortsätta skapa en sådan där magisk stämning som det var i Kvalserien.


Vill tacka "Gunnar" för att du ville ställa upp och önskar lycka till med rehaben och kommande säsong i Allsvenskan med Vita Hästen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar