tisdag 6 maj 2014

Ny spelarintervju!

Nu är det dags för ännu en intervju här på bloggen, den här gången är det Vita Hästens lagkapten den gångna säsongen Niklas Lihagen som har svarat på lite frågor. "Lian" som ännu inte förlängt sitt kontrakt med Hästen svarar här nedan hur han ser på framtiden, den gångna säsongen m.m.

Foto: vitahasten.se

Grattis till avancemanget med Hästen! Hur känns det och hur skulle du beskriva säsongen som var?
- Otroligt rolig säsong överlag. Speciellt kvalserien med det härliga draget i hallen och hockeyfebern i stan. Svårt att riktigt njuta i stunden av allting men så här efter säsongen tänker jag ofta att jag vill tillbaka till vissa härliga minnen från säsongen som jag kommer bära med mig hela livet.

Du var ju med och avancera med Örebro och så nu Hästen, ser du några likheter mellan gångerna och vilka isåfall?
- Är ju alltid en stor sak att avancera en division och det kändes som Norrköping som stad hade längtat efter framgång i hockeyn, samma ifjol i Örebro då det var 34 år sen Örebro var i högsta serien innan i år. Sedan har ju lagen varit kompetenta med bra människor och alla 3 gånger jag har fått förmånen att vara med att avancera så har vi verkligen fått laget att dra åt samma håll.

Ditt kontrakt har ju gått ut med Hästen och många hästensupportrar börjar bli oroliga när det drar ut på tiden vad gäller en förlängning med dig, vad har du att säga om läget?
- Det drar ut lite på tiden dels beroende på att jag inte hunnit träffa Czarnecki ännu och dels så vill jag se över marknaden lite. Jag prioriterar kanske lite andra saker än vissa andra när det gäller hur jag vill välja.. Dels vill jag att det ska funka socialt med min grabb som är stadgad i Örebro och sedan så vill jag ha en samsyn och en tro på hur spelet hockey ska spelas med tränaren och även vilken typ av roll man är tänkt att spela i. Även vilka ambitioner föreningen har för framtiden och ekonomiska aspekter. Så det är mycket som spelar in. Viktigaste är att det blir ett bra beslut för min del, inte hur fort jag tar det.

Hästen är huvudmålet eller?
- Givetvis hade det varit en bra lösning om allting stämmer till. Jag trivdes bra förra året och det funkade socialt!

Avslutningsvis Lian, jag har frågat andra spelare och jag tänker även fråga dig, vad har du att säga om stämningen som brukar vara i himpa?
- Himpa är magi! Ser fortfarande fansen framför mig helt galna på läktaren efter mål och framgång! :)


Kul att du tog dig tid "Lian" och ställde upp på en intervju här på bloggen! Jag hoppas få se dig i hästentröjan kommande säsong och det lär jag väl inte vara ensam om eller?

1 kommentar: