tisdag 17 juni 2014

Så illa ute var Hästen rent ekonomiskt!

Just i detta nu så är Vita Hästens årsmöte igång. Tro mig, det kommer nog vara otroligt glada miner på detta årsmötet om man jämför med tidigare år med ganke på den ekonomiska succén man gjorde plus givetvis det sportsliga!

Förra säsongens årsmöte redovisades ett minus på 4,5 miljon. Dessa summor hade mycket med den tidigare styrelsen att göra, den nya styrelsen fick reda på så kallade "dolda" skulder lite då och då. Som värst låg faktiskt Hästens totala underskott på 6,75 miljoner.

* 2,55 Milj kommunen
* 1,25 Milj skatteverket
* 1,95 Milj leverantörer
* 0,7 Milj personer i klubben
* 0,3 Milj personal

Ja som ni ser såg det oerhört mörkt ut och tack vare den nya (nuvarande) styrelsen så har man nu fått kontroll över ekonomin. Och som ni vet har man gjort en resultatförbättring på hela sju miljoner den här säsongen gentemot den gångna. Mycket tack vare publikintäkter, sänkt spelarbudget och den succén man gjorde i KS. Man får heller inte glömma Mikael Fahlander i det här som gick in med 1 miljon i vintras!

Skulden till kommunen och även skatteverket är betalda och klara. Resterande är under kontroll vilket känns otroligt bra.

Till NT säger Vita Hästens Johan Karlsson så här om den kommande säsongen:
"- Vi har budgeterat för två miljoner plus kommande säsong. Vi vill börja bygga ett eget kapital."

Ja som ni märker är det mesta positivt inom Hästen nu men det krävs fortsatt hårt arbete med ekonomin och det är jag helt övertygad om att man kommer klara av.

Utan nuvarande styrelse gott folk så vet jag inte var Vita Hästen hade varit idag, vill inte ens tänka den tanken. Ja ni förstår nog själva, så ge en stor applåd till folket som styr klubben!

Uppgifterna kring de olika summorna är tagna från nt.se.

1 kommentar:

  1. Fantastiskt kul och hoppas att det ekonomiska fortsätter åt rätt håll samtidigt som att det sportsliga, trots rätt tajt spelarbudget, också gör det. Det går ofta hand i hand. Hoppas på högt publiksnitt nästa säsong.

    SvaraRadera