lördag 12 juli 2014

"Det kommer att vara en oerhört bra allsvenska den här säsongen"

Vi kör en liten intervju till här på bloggen. Senast kollade jag läget lite i Västerås, den här gången är det Leif Strömberg jag ringt upp för att höra hans åsikter kring hockeyallsvenskan. Strömberg som har varit tränare i bl.a Färjestad, SSK, BIK Karlskoga m.m och som nu är expertkommentator på Viasat hockey som sänder Hockeyallsvenskan.

Hur tycker du att hockeyallsvenskan den gångna säsongen var?
- Den var bra! Och varför den var bra? Jo för att det hände så mycket den gångna säsongen. Karlskronas boost i starten, Södertälje floppade och gick jättedåligt, Malmö startade okej fram till omgång 26-29 sen blev dom väldigt stabila, Rögle gick dåligt, ja det var som sagt väldigt mycket som hände! Björklöven måste jag tillägga, man hade väl 15raka torsk och halkade efter ordentligt, en helt sjuk negativ resultatrad!

Vilken klass/nivå tycker du att serien håller rent generellt?
- Den håller riktigt riktigt bra klass enligt mig. Jag tycker att Hockeyallsvenskan är en av de bästa ligorna rent defensivt. Jag pratade med min forna agent Gunnar Svensson för ett tag sedan och vi sa det att SHL är nog världens näst bästa liga rent defensivt och att hockeyallsvenskan kommer på tredje plats. Att bygga upp en riktigt bra defensiv är för mig otroligt viktigt för då kan man bygga vidare på sin omställningshockey vilket jag gillar. Men som sagt, hockeyallsvenskan håller enormt hög klass!

Vad har du för tankar kring den kommande säsongen?
- Det kommer att vara en oerhört bra allsvenska den här säsongen. Jag tror att den kommer vara väldigt jämn då det är mycket bra lag i serien. Många lag som satsar iår och har tagit in en hel del intressanta spelare även om trupperna inte är fulla än.

Karlskrona var ju lite av ett sensationslag förra säsongen, tror du att det är något lag som kommer "skrälla" den kommande säsongen och isåfall vilket?
- KHK var egentligen ingen skräll enligt mig. Man hade Nick Angell som är en otroligt bra back, Lindholm, Smotherman, Andersson m.fl framåt. Och Janne Karlsson som tränare, väldigt kompetent. Den kommande säsongen tror jag nog inte riktigt på någon skräll utan det kommer vara ett par lag som på förhand ska vara där uppe som jag tror kommer vara det och även i den nedre delen av tabellen.

Vad tycker du om att Vita Hästen är tillbaka i "finrummet" och vad tror du om deras chanser den kommande säsongen?
- På ren svenska: Skitkul! En anrik förening som äntligen tagit steget upp. Med spelare som Samuelsson, Näsström, Lihagen, Eriksson m.fl i laget så hade man en riktigt bra trupp den gångna säsongen och jag kan tänka mig att det måste vara riktigt skönt för klubben att äntligen tagit steget upp. Det är dock otroligt stor skillnad på div.1 och allsvenskan och det kommer laget att bli varse om. Det gäller både på och utanför isen. Man kommer nog få en väldigt tuff första säsong där man kommer märka att skillnaden på divisionerna är större än vad man kanske tror och att det absolut inte finns några "lätta" matcher på förhand. Man behöver få in mer spets i laget känns det som (donati ej klar vid intervjun) men det finns tid kvar för det. Offensivt ser det bra ut men bakåt behövs det nog få in nåt mer namnkunnigt namn.

Vilka lag blir topp 3?
- Malmö är ju givetvis favorit i serien, sedan tror jag att BIK Karlskoga, Västerås kommer joina i toppen. Sen kommer det finnas ett par lag strax bakom, SSK kommer vara ett av lagen. Rögle kommer säkert vara med och nosa lite, jag tror i vilket fall att det kommer bli väldigt jämnt.

Och vilka två lag hamnar i botten och får kvala för att hålla sig kvar?
- Med all respekt till dig och Vita Hästen så får jag säga att Hästen kommer vara ett av lagen som det ser ut nu, det andra laget tror jag blir Björklöven då de inte riktigt spetsat till sin trupp något nämnvärt från den förra säsongen. Dock kommer det vara ett antal lag som kommer vara inblandade där i botten, Asplöven, Almtuna och även Timrå kan få en tuff säsong. Men Hästen och Björklöven som det känns nu som sagt, dock kommer båda klara sig kvar efter spel i kvalserien! Det är jag helt övertygad om!

Avslutningsvis vill jag säga att ni som inte har viasatabonnemang: Skaffa det, för den här säsongen vill ni inte missa!

Jag vill tacka "Leffe" för att du ville ställa upp på intervjun och väl mött i himpa till hösten!

1 kommentar: