lördag 5 juli 2014

Ny intervju på bloggen!

Tänkte köra en intervju här på bloggen. Den här gången är det inte en spelarintervju utan det handlar om en intervju med Mikael Norén som driver hockeybloggen VIKFanCentral som inriktar sig främst på nyheter kring Västerås men även andra hockeynyheter. Och eftersom Vita Hästen ska möta just Västerås i premiären tänkte jag att det kunde vara intressant att kolla över läget hos Hästens premiärmotståndare. 
Intervjun ser ni här nedan:




Ja Mikael, det blev en fjärdeplats i kvalserien för Västerås den gångna säsongen, dina tankar kring det?
- En kombination av att målvakts- och försvarsspelet inte fungerande som under serien plus en massa halvskadade spelare gav dåliga resultat. Eftersom många alltså var halvskadade valde sportchefen att inför kvalet ta in ett gäng nya killar. Det blev rörigt och kan förklara exempelvis 1-4 hemma mot Rögle efter en period. Storskytten Williams kom tillbaka från skada och hittade aldrig formen i kvalet, bland annat.


Vad för typ av hockey skulle du vilja säga att Västerås spelar?
- Förra året var det främst en defensiv hockey under Fagervall. Han verkade älska det defensiva spelet och skyllde faktiskt lite på press utifrån att spela mer offensivt i kvalserien som en anledning till bakslaget där. Det handlade mycket om överbelastning i egen zon bland annat. Nu till denna säsong ser det ut att bli ett systemskifte då i princip alla tunga fysiska lirare är borta. Nye tränaren Filander har betonat fart och finess istället. Förhoppningsvis leder det till bättre produktion från tredje- och fjärdelinan. Här har det varit mycket magert tidigare. Powerplay har också varit ganska krystat i många år nu...


Det har blivit lite ändringar i er trupp, vem tycker du på förhand känns som det bästa nyförvärvet i Västerås?Motivera gärna!
- Givetvis Nick Angell. Enligt uppgifter tränar han mycket hårt och verkar laddad för säsongen. Sedan kan Dustin Johner säker bidra till att power play flyter bättre. Han gör mycket mål i den spelformen.


Och vem tycker du är det tyngsta tappet och varför?
- Jag skulle nog dra till med Sam Marklund faktiskt. En hårt arbetande spelare som är totalt orädd. Bra utvecklingskurva som center med helt okey offensiv. Asplöven har gjort ett kap här! Precis en sådan spelartyp VIK behövt behålla. Andreas Lindh är såklart väldigt tungt också då han alltid var väldigt bra utan puck i viktiga matcher med sin fysik.


Nykomlingen Vita Hästen med Västeråsbekantingen Marcus Eriksson väntar på hemmais i premiären, hur ser du på premiärmatchen?
- Perfekt premiär! Riktigt kul med Vita Hästen i Allsvenskan. Bra publiklag och nära till Västerås. Marcus Eriksson är en extremt begåvad spelare. Det såg vi i VIK.


Det sägs att det kan bli väldigt mycket supportrar från Norrköping i premiären?
- Kul! VIK-publiken brukar vara bra att svara upp när det kommer mycket folk från andra lag. Då lär det bli drag.


Kanske lite tidigt att säga än men var tror du att Västerås kommer hamna i tabellen?
- Malmö är solklara favoriter. Sedan tippar jag att det blir ett race mellan Rögle, Karlskoga, VIK och kanske Södertälje om andraplatsen. Karlskoga och Rögle är alltid bra, oavsett namnen i truppen. Det har vi lärt oss nu.


Avslutningsvis Mikael, vilka lag tror du blir topp 3 och vilka två lag får spela negativ kvalserie?
- Malmö, Rögle och VIK. Tror med all respekt för Asplöven, Vita Hästen, Almtuna och Björklöven tror jag dessa får kämpa neråt.


Tack Micke för att du ville ställa upp på en intervju och jag önskar dig och Västerås lycka till den kommande säsongen!

3 kommentarer:

 1. Kul att du kollar upp läget lite hos andra klubbar, bra initiativ för oss som inte vet så mycket om Västerås.

  SvaraRadera
 2. Kristoffer Grundström5 juli 2014 kl. 16:27

  Trevligt att han verkar tycka om Björklöven.......................eeeeeeeeeller INTE.

  SvaraRadera
 3. Mattias Pappii Essén5 juli 2014 kl. 16:36

  Han har väl inte sagt något illa om Björklöven mer än att han tror att de får tufft? :)

  SvaraRadera