måndag 28 juli 2014

"Så länge vi vinner så skiter jag i om jag gör 1 eller 100 poäng"

Medans det är lugnt på värvningsfronten för Vita Hästens del så passade jag på att kolla läget med lagets stjärnforward Marcus Eriksson om hur han ser på lagets försäsong, den kommande säsongen i allsvenskan och mycket annat. Intervjun ser ni här nedan!Snart dags för er att gå ut på is, måste kännas bra?
- Ja det ska bli väldigt skönt att gå på is igen! Man börjar bli lite trött på att bara köra fys hela tiden, man vill ut och jaga pucken igen.

Om vi blickar tillbaka lite, hur har det sett ut för din del kring ledighet osv efter kvalserien och vad har du gjort under din lediga tid?
- Vi var ju lediga i ungefär en månad efter att vi gick upp och då tränade jag inte på två veckor alls utan jag vilade helt. Detta för att ladda batterierna igen och så hade jag problem med en ljumske under dom 2 sista månaderna, så jag ville vila den ordentligt innan vi började med försäsongen. Efter 2 veckor började jag köra lite lättare fys innan vi drog igång igen med laget. Sedan har vi kört 7 pass i veckan fram till midsommar, och efter det fick vi individuella program att köra under 5 veckors "semester" vi haft. Så det har aldrig varit helt ledigt utan man har kört 6 pass i veckan även under semestern men då har vi fått lite program som man kan köra om man är iväg på semester och inte har tillgång till gymmet, och man kan ju köra när man vill så man får anpassa det till semesterplanerna man haft med familjen.

Det ryktas lite om att du har tränat stenhårt nu under sommaren och att du gått upp tidigt på morgonen för att träna?
- Ja jag har väl försökt att köra på bra för att komma så bra förberedd som jag kan till säsongen. Och nu när vädret har varit bra så har jag valt att träna vid 6-7 på morgonen så att jag har gjort det jag ska göra för att sedan kunna göra roliga saker med familjen istället.

Du har ju varit med om försäsonger med allsvenska klubbar tidigare, ser du några likheter&skillnader på er försäsong hittills jämfört med t.ex den du hade i Västerås? 
- Tycker att det är ganska lika upplägg som det vi hade i västerås när jag var där. Det är lika många pass, sedan körde vi lite brottning i västerås och det har vi inte gjort här utan vi har kört lite annan styrka istället för det.

Och vad tycker du är den största skillnaden på försäsongen den gångna säsongen (div.1) jämfört med nu?
- Det är att vi kör mer pass än förra året annars är det ingen jätteskillnad tycker jag.

Du lär vara en av spelarna i laget som ledningen hoppas/tror ska producera en hel del poäng, vad har du för målsättning själv vad gäller poängskörden?
- Jag sätter inga mål för sånt, då tror jag bara att man kommer åka runt och tänka att man ska göra poäng hela tiden och då tror jag att det bara kommer att vara negativt för mig. Jag försöker bara göra det jag är bra på och jobba hårt, så vet jag att det kommer komma lägen att göra mål och assist och så länge vi vinner så skiter jag i om jag gör 1 eller 100 poäng på 1 säsong.

Vad tycker du om lagets nya spelare inför säsongen? Har alla anlänt och har du bekantat dig något extra med någon av dom?
- Jag vet inte så mycket om någon spelare som har kommit faktiskt utan det ska bli spännande att se alla i action när vi går på is. Men amerikanerna blir ju intressanta att följa, dom har ju bra cv:n. Det är ju bara Sean-Michel av nyförvärven som har flyttat till stan och kört hela försäsongen här så jag har inte bekantat mig med någon förutom honom. Men jag känner ju Niklas Andersson lite efter våran tid ihop i Almtuna.

Har Niklas Czarnecki berättat för er spelare något om vilken typ av hockey han vill att laget ska spela?
- Nja, vi har väl inte pratat så mycket hockey utan det blir det nog väldigt mycket av det nu när vi går på is.

Som du kanske hört/sett så är evenemanget #RödTorsdag tillbaka till premiären borta mot Västerås vilket innebär att det lär bli väldigt många hästensupportrar på plats, hur skulle det kännas med en fylld bortasektion?
- Det skulle ju vara jättekul med mycket hästenfans i västerås. Har minnen från när både djurgården och leksand  hade en sektion var i västerås och skapade ett jävla tryck. Hoppas att även hästenfans kan lyckas med det.

Ditt gamla lag Västerås väntar som sagt i premiären i ABB Arena Nord, vad har du för minnen ifrån tiden där?
- En jätterolig och lärorik säsong för mig. Kul att få spela med 2 nhlproffs och se hur dom är på och vid sidan av isen. Blev ju också skadad för första gången i min karriär, och så var det stort att få spela kvalserien till SHL. Så det hände mycket den säsongen.

Många runt om i Sverige verkar tro att Hästen kommer bli ett bottenlag den kommande säsongen, vad har du att säga till dom och vad tror du krävs för att ni ska undvika en bottenstrid?
- Det är väl ganska naturligt att man som nykomling tippas i botten första året. Det viktigaste för oss blir att få ihop gruppen och att alla köper hur vi ska spela och alltid ger 100% . Då kan allting hända!

Närmare 600st säsongskort har sålts och det lär bli fler sålda innan serien drar igång, hur viktigt tror du publikstödet kommer vara, framförallt som nykomling i serien?
- Det kommer vara jätteviktigt för oss med publikstödet! Vi hade ett grymt stöd i kvalserien förra säsongen då vi nästan blev framburna av publiken, så vi kommer behöva stödet varje match!

Vad ska motståndarlagen förvänta sig när man kommer till himpa och ska möta Hästen?
- Dom ska veta att det är ett lag som alltid krigar till 100% och att vi är väldigt jobbiga att möta!

Avslutningsvis Macke, vem blir säsongens utropstecken i Hästen och varför?
- Jag tror att Sama kan bli ett riktigt utropstecken i år . Han ser starkare ut än förut, och har egentligen allt man behöver för att vara en bra hockeyspelare, så håll ögonen på honom!

Stort tack för att du ville ställa upp Macke och lycka till den här säsongen!

2 kommentarer:

  1. Kul att han nämner Sama som ett potentiellt utropstecken, skulle nog lägga till Näsa oxå. Två RIKTIGT bra hockeyspelare! Tror faktiskt att de alla tre kommer göra avtryck i denna säsongs allsvenska

    SvaraRadera
  2. Vore roligt om Sama lyckades faktiskt. Lite revansch för sin senaste sejour i de högre serierna.

    SvaraRadera