fredag 25 juli 2014

Västerås och Rögle värvar!

Sorry för lite dålig uppdatering men har inte varit aktiv pga privata skäl och det får ni acceptera helt enkelt. Här nedan kommer lite news kring hockeyallsvenskan:

Det ryktades ett tag om att Conny Strömberg var aktuell för spel i Vita Hästen och Conny själv bekräftade då att de hade haft kontakt. Sedan har det ryktats lite fram och tillbaka kring olika klubbar som varit intressant för Conny.

Idag presenterade Västerås Conny Strömberg som nyförvärv. Det har som sagt ryktats ett tag kring Västerås för hans del och nu är det klart. Jag ser detta som en riktigt bra värvning faktiskt, mot vissa andra som är mer tveksamma. Man får in en spelare som det i stort sett är poänggaranti kring varje match, och man får definitivt in en spelare som kommer att lyfta lagets powerplay.
Lägg därtill att Conny varit med en hel del år nu och kommer att komma till Västerås med otroligt värdefull rutin i kampen om en SHL plats. Mycket bra värvning!

Västerås går även ut med nyheten att deras lagkapten Per Helmersson stannar i klubben en säsong till. Det har länge varit oklart vad som skulle hända med Per men nu blir han alltså Västerås trogen minst en säsong till.

----

Idag presenterade även Rögle två nyförvärv. Det handlar om forwarden Justin Bostrom från tyska Düsseldorf och backen Calle Rosén som värvades till Växjö från Karlskrona inför den hör säsongen men som nu alltså blir utlånad direkt till Rögle.

Såhär säger Rögles sportchef Anders "Masken" Carlsson i ett pressmeddelande om sina två senaste tillskott i truppen:
"- Justin är en karaktärsspelare som jobbar hårt, spelar med attityd och kommer till jobbet varje dag. Egenskaper vi värderar högt i Rögle BK."
Vad gäller Calle Rosén säger han såhär:
"- Vi var intresserade av Calle tidigt under våren efter att ha sett honom i matcherna mot oss. En bra skridskoåkare som spelar väldigt fränt och kommer att passa in bra hos oss på det sätt vi vill spela med hög fart och mycket skridskoåkning."

Vad gäller värvningen av Justin kan jag inte säga speciellt mycket då jag inte hört talas om honom innan. Calle Rosén har gjort det bra i KHK och jag trodde nog att han kanske skulle få chansen i Växjö innan det blev tal om utlåning men nu blir det alltså Rögle för hans del. Bra inlåning av Rögle, Calle kan bli en nyttig back för ängelholmsklubben!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar