onsdag 23 juli 2014

Asplöven värvar och BIK Karlskoga tappar!

Snart är de allsvenska lagen på is, de flesta tror jag går på is nästa vecka. Vad gäller värvningsfronten är det tystare än jag trodde.

Asplöven gjorde igår klart med den amerikanske backen Gabe Guentzel som senast kommer från Ritten/Renon i Italien. Han gjorde senast 39poäng på 51 matcher för den italienska klubben. Han har på meritlistan sedan tidigare 52 matcher i AHL och jag tror att den här värvningen från Asplövens sida kommer vara väldigt intressant. Jag själv har som ni vet gissat på att Asplöven kommer vara ett bottenlag i allsvenskan iår.

Ett lag som istället har tappat en spelare är BIK Karlskoga. Det är nämligen så att den norske landslagsforwarden Niklas Roest flyttar hem till Norge för spel i Sparta Sarpsborg, ett lag han tidigare spelat sju säsonger med. Jag vet själv inte vad som ligger bakom det hela om det är BIK Karlskoga som valt att inte fortsätta eller om Niklas själv sagt att han vill lämna. Men det känns som att Karlskoga tappar en forward som gör sitt jobb varje match utan att för den delen ösa in poäng. Det blev 37 matcher i Karlskogatröjan för Niklas som nu alltså vänder hemåt till klubben som han lämnade för just BIK.

Utöver dessa övergångar har det inte hänt så mycket, jag väntar fortfarande på att några lag ska ta in någon "bomb". Ser lite tunt ut i vissa trupper bland de allsvenska lagen. Men det återstår en del tills serien är igång så mycket kan hända, vissa kan t.o.m vänta med att fylla de sista platserna tills senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar