torsdag 14 augusti 2014

Resultat från Småkronorna

Vi som älskar sport tycker om att läsa om olika resultatallt från hockeyresultat till fotbollsresultat. För hockey- och fotbollsresultat är det bara att kolla in olika sportsajter, nyhetssidor eller bettingsajter, till exempel bet365. Där kan man hitta både resultat och nyheter. Detta är roligt för alla sportintresserade att läsa, men ännu viktigare för oss som spelar på sport. Genom att läsa nyheterna innan matcherna kan vi få viktig information för att hjälpa oss att tippa rätt på matcherna.

Senaste hockeyresultatet kommer från Småkronorna som befinner sig i Slovakien och spelar Ivan Hlinka Memorial Cup denna vecka (efter att ha vunnit över Sveriges U17-landslag, AIK J20 och Djurgården J20 förra veckan i träningsmatcher). Hlinka Memorial Cup rankas av de flesta som starkare än U18-VM, framförallt eftersom alla lag kommer till spel med den bästa möjliga uppställningen. Detta är möjligt eftersom denna turnering spelas under en tid då fler spelare kan delta, eftersom deras ligor ligger nere. Trots detta saknas vissa av de starkaste spelarna, nämligen exempelvis Connor McDavid och AustonMatthews. Dessa spelare har inte deltagit på grund av att de var med på U20-camperna förra veckan och har förberett sig för U20-VM.

Den första matchen för Småkronorna i Hlinka Memorial spelades mot Slovakien och slutade med vinst 6-1 till Sverige. Första perioden låg helt i svenskarnas händer, även om den slutade 1-1 efter en sen slovakisk kvittering. Det svenska målet gjordes av HV71:s Alexander Younan. I andra perioden drog dock Småkronorna ifrån till 4-1, efter mål från tre Färjestadsspelare, nämligen Rasmus Asplund, Joel Eriksson Ek och Oliver Kylington. I tredje perioden kom Småkronorna in i ett numerärt underläge, eftersom Filip Ahl åkte på ett tidigt matchstraff. Innan matchen var slut blev det både 5-1 och 6-1 med mål från Gabriel Karlsson och Joel Eriksson Ek, som totalt gjorde två mål. Den som utsågs till matchens bästa svensk vardock Oliver Kylington.

Det vore väldigt roligt om Småkronorna kunde lyckas väl i denna turnering. Sverige har endast vunnit denna turnering en enda gång och det var för sju år sedan, 2007. Förra året var det första gången på sju år som Sverige hamnade sämre än trea i turneringen, då de hamnade på en sjundeplats, nämligen näst sist i turneringen. Turneringen kallas även U-18 Junior World Cup och hette tidigare Pacific Cup och Nationernas Cup. Denna turnering spelas varje år av spelare under 18 år i landslag. Till skillnad från U18-VM i ishockey är Ivan Hlinka Memorial Cup inte en officiell IIHF-turnering (International Ice Hockey Federation). Turneringen har spelats sedan 1991 och spelas nästan alltid under augusti månad. Namnet har turneringen fått från Ivan Hlinka, en av Tjeckoslovakiens mest legendariska hockeyspelare under 70- och 80-talen. Han var tjeckisk förbundskapten 1994 och 2004 och spelade också som proffs i NHL. Efter han omkom i en bilolycka i augusti 2004 fick han ge namn åt turneringen.

Den som vill läsa mer om Ivan Hlinka Memorial Cup kan gå in på deras officiella hemsidaHär finns massor med information, statistik, spelschema, arkiv, speciella sidor för fans och media och mycket mer.
https://www.flickr.com/photos/bridgetds/5141191897

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar