lördag 9 augusti 2014

"Hemmapremiären ser jag fram emot"

Dags för en intervju här på bloggen igen. Nu är det inte en spelare som blivit intervjuad utan nu är det en supporterintervju. Och det är kanske den största hästensupportern genom tiderna Christer "Tette" Svensson som har blivit intervjuad! 


Christer Tette Svensson

Ja Tette, den 19:e November 2013 intervjuade jag dig och då sa du att Hästen skulle ta klivet upp från Div.1 och så blev det ju, berätta känslan inom dig när det blev klart?
- Jo jag hade den känslan innan säsongen att detta skulle bli Vita Hästens år. Känslan nere i Ljungby sedan var obeskrivlig. Ett riktigt "Hästarbete" av Hästen Fanz som lyckades få ner så många supportrar. Redan på nervägen kändes det att vi skulle fixa den poängen som skulle behövas till avancemanget.

När kände du själv att "det här kommer gå vägen"?
- Det kände jag redan innan grundserien men när 3-2 målet mot Löven kom hemma så kändes det bara som att vi förutom att vi var bra även har dom berömda marginalerna med oss.

Du är ju en av "Dårarna på K", kan du berätta lite mer om er på sektion K och vem det var som kom den här idén?
- Haha..Jo jag är en av "Dårarna".Från allra första stund var det en kille/gubbe som heter Matte Kindeberg som kläckte namnet "Dårarna på K". Sedan har det utifrån det växt till vad det är idag där vi försöker hitta på lite nya ramsor/grejor som "matkassen","Sitt" och "1-2-3" "Våran Torsten"bland annat.Många av oss på K är "gamla gubbar" som suttit där 25-30år och i år tar vi nya tag för att stötta våra spelare i med som motgång.

Har ni planerat någon överraskning ni kommer att bjuda på den här säsongen utan att för den delen avslöja något?
- Ja,ideér har kommit.Vi får se vad det blir av det men vi vill ju precis som spelarna utveckla oss...haha!

Med all respekt för Div.1 lagen men visst ska det bli härligt att lag som Västerås, Malmö, AIK, Rögle osv kommer till himpa den här säsongen?
- Det blir ju förstås en enorm skillnad på motstånd. Nu gäller det ju att inte ha för stor respekt för det kommande motståndet men visst kommer vi få se en enorm skillnad på matcher.

Vilken match ser du fram emot mest i himpa och varför?
- Hemmapremiären ser jag fram emot. Framförallt för att det är en hemmapremiär men också för att det är mot ett förmodat topplag enligt alla.

I premiären väntar ett av de förmodade topplagen Västerås på bortais och då arrangeras #RödTorsdag av Hästen Fanz&Heroes Promotion, kommer du att vara på plats?
- Jag kommer att vara på plats. Förhoppningsvis med 500 andra Norrköpingsbor för att bära fram Hästen till någon pinne!

Om vi ser till den nuvarande truppen Hästen har fått ihop, vem tycker du sticker ut lite bland alla nyförvärv?
- Har ju bara matchen mot IKO som jag såg nyss att gå på. Men det fanns några stycken som jag fastnade för så här tidigt. Adam Schmidt tror jag vi kommer gilla,men som jag sa det finns fler. Jag förstår dock varför Jensen och övriga valt att locka hit just dessa spelare,för dom var bra hela bunten.

Vem tror du blir säsongens utropstecken i Hästen och varför?
- Truppen är ju inte färdig ännu, mer skall ju in men Viktor Amnér från Troja av dom nya och Macke Eriksson. Macke kommer dominera i allsvenskan också.

Avslutningsvis Tette, hur tror du att det kommer gå den här säsongen för Hästen? Vågar du gissa på någon placering?
- Dom allra bästa(5-6) rår vi inte på sett till en hel säsong, men väl i enstaka matcher. Därefter blir det nog väldigt jämnt så jag säger det magkänslan sagt hela sommaren: Vi slutar på sjunde plats. Jag har oddsat en hundring på serieseger, men det är ju givetvis med hjärtat och inte hjärnan som jag tagit det beslutet.

Tack för att du ville ställa upp Tette och väl mött uppe i himpa under säsongen!

3 kommentarer:

 1. Sleipners Pållar9 augusti 2014 kl. 14:40

  Härligt med supportrar som lever lite på gränsen mellan normal & insanity. Jag tror inte folk fattat riktigt ännu vilken enorm skillnad det är mellan division 1 och Hockeyallsvenskan.

  SvaraRadera
 2. De flesta vet nog om att det skiljer en hel del mellan div1 och allsvenskan... :)

  SvaraRadera
 3. En stor skillnad är att varje seriematch i HockeyAllsvenskan ( heter så, inte bara allsvenskan ) är samma blodigt allvar som kvalserien. Då varenda poäng är extremt viktigt. Ingen serielunk här inte ;). Annars är den största skillnaden den individuella skickligheten, tempot och den stora jämnheten mellan lagen. Det kommer att vara en 3-4 lag som kommer att sticka ut marginellt lite mer än de andra men i övrigt kommer alla lag vara extremt jämna. Alla nya lag har haft det tufft så kommer även Hästen att ha innan man vant sig vid tempot. Det gäller för Hästen att vinna en del matcher i början. Halkar man efter i början så är det extremt svårt att hämta upp detta.

  SvaraRadera