lördag 30 augusti 2014

Vita Hästen förlorade finalen!

Vita Hästen spelade klart finalen precis i Mora Armatur Trophy då man mötte Mora. Man föll med 4-3 och slutade därmed tvåa i turneringen!

Mora tog ledningen tidigt in i matchen, sedan kvitterade Hästen till 1-1 genom Adam Schmidt som fortsätter producera poäng. 1-1 stod sig sedan perioden ut.

Mora gjorde sedan både 2-1 och 3-1 i andra perioden. Man fick även ett matchstraff och ytterligare en utvisning på det vilket innebar 5 mot 3 spel för Hästen. Det utnyttjade man och reducerade till 3-2 genom Viktor Amnér. Mora behöll sedan 3-2 ledningen perioden ut, en period som Hästen vann skotten med 14-10.

Nästan direkt in i tredje perioden uttökade Mora sin ledning till 4-2, ett oerhört tungt mål för Hästens del. Hästen kom dock tillbaka snabbt och reducerade på nytt, den här gången var det Henrik Thegel som satte reduceringen till 4-3.
Hästen försökte sedan förjäves nå en kvittering men nådde inte ända fram.
Mora vann alltså matchen med 4-3 och vann även turneringen!

Justin Donati blev utsedd till turneringens bästa forward, han verkar vara riktigt på gång!

Sammanfattningsvis en bra genomförd turnering av Hästen, bådar gott inför fortsättningen!