lördag 27 september 2014

Hästen återtar serieledningen!

Vita Hästen vann dagens drabbning mot Oskarshamn med 5-3 efter att Macke Eriksson avslutat målskyttet i öppen kasse. Därmed är man serieledare på nytt!


Hästen börjar återigen en match dåligt. Man låg under med 0-1 efter första perioden där man inte fick igång något alls egentligen. Man fick spela 5 mot 3 men tog inte tillvara på det, en dålig period av hemmalaget.

Hästen öppnade andra perioden med att kvittera redan efter 14 sekunder genom Marcus Eriksson! Precis vad laget behövde efter första perioden. Inte nog med det, ledningsmålet till 2-1 kom efter 2.51 genom Justin Donati! Snacka om drömöppning i andra! Man gjorde även 3-1 efter lite drygt 9min spelat genom Daniel Åhsberg.

Sedan kom Oskarshamn ikapp, men gjorde både 3-2 och 3-3 på kort tid. Hästen fick sedan återigen chansen i spel 5 mot 3 men man lyckades återigen inte sätta någon puck, tilläggas ska att IKO gjorde det bra i boxplay!
Hästen fick chansen i powerplay återigen i slutet av perioden och då kom målet. Justin Donati gjorde 4-3, 19.41 spelat av andra perioden och resultatet stod sig perioden ut.

I sista perioden sen avgjorde Marcus Eriksson när han satte 5-3 i öppen kasse.

Donati fortsätter att göra mål, ytterligare två ikväll. Han kanske inte syns så jättemycket men när han väl får läget blir det oftast mål.

Även Macke Eriksson gjorde 2mål ikväll, han har gjort poäng i varje match han spelat nu, starkt!

----

Hästen fortsätter att imponera resultatmässigt! Försvarsspelet har lite mer att önska en kväll som denna. Man har återtagit serieledningen igen, samma poäng som Mora men bättre målskillnad.

1 kommentar:

 1. Varken Rosenbom lr andra dysterkvistar verkar ha fattat att det är ingen, INGEN i Norrköping som förväntar sig att Hästen ska vara ett topplag, målsättningen som hela staden står bakom är att undvika negativt kval! Runtom i landet pratas det om hybris och fan vet allt, varför? För att vi är nöjda med att leda serien efter 6 omgångar? Satan vad fräckt av oss, hur kan vi vara så dryga när vi egentligen är sämst?? Snacka om att Norrköpingsborna saknar ödmjukhet, usch och fy!!

  Tycker de flesta lag ska kamma sig och se sig i spegeln, Malmö har ett bra lag, Vik likaså resten är en besvikelse, allsvenskan skulle ju var såååå mycket vassare än div1, visst är den bättre, snabbare framförallt. Men så j-a stor skillnad är det inte. Skillnaden ligger ju i att det är dubbelt så många matcher och därmed måste man ha tur med skador eller ha en j-t bred trupp för att hänga med.

  Och till alla haters, dysterkvistar, messerschmitts, förståsigpåare, Hästen har 17, SJUTTON POÄNG efter sex omgångar. KHK behövde TRETTIO omgångar på sig att skrapa ihop lika många pinnar det år de kvalade sig kvar, så Hästen har 24 matcher på sig att bli lika urusla som KHK var sitt första år i hockeyallsvenskan!!!

  Året efter var det Björklöven som tog jumbon. Även om de var sjukt mycket bättre än KHK som bara lyckades skrapa ihop ynkliga 37 poäng på 52 omg. så kom Björklöven sist på dryga 50 poäng...Det tog dem SEXTON, 16 omg att skrapa ihop 17 poäng, dvs att Hästen har TIO matcher på sig att bli lika botten orienterade som Björklöven var förra säsongen...

  Malmö, Vik, och ssk kommer nästan säkert vara i topp när serien summeras, därefter kommer antagligen BIK och Rögle, de kan trassla sig in topp tre men jag tror inte det. sen är det nio lag kvar och där har Hästen och Mora visat sig vara klart bäst. Detta mina vänner är inget som kommer att ändra sig i någon större utsträckning, Oskarshamn Almtuna Timrå AIK osv kommer inte bli så ruskigt mycket bättre. Ett undantag är kanske AIK de kan ev ha spelat långt under sin nivå. De andra har mestadels gjort bra matcher och har inte så mycket mer att komma med,det gäller även Hästen men den som inte fattar att Hästen mycket väl kan komma etta i denna "niolags-serie" fattar inte mycket av hockey. I princip har alla dessa niolag chansen att komma 6, 7, och 8, så är det bara!

  SvaraRadera