lördag 4 oktober 2014

Fortsatt tungt för Västerås & AIK!

Ikväll har det spelats 5 matcher i hockeyallsvenskan.

Västerås mötte idag BIK Karlskoga på bortais. Och det går fortsatt oerhört tungt för det förhandstippade topplaget VIK. Förlust idag med 5-2 vilket innebär att man fortfarande ligger under det negativa strecket och endast 10 inspelade poäng på 10 matcher.

Visst, det har bara gått 10 omgångar men frågan är hur länge klubben och fansen klarar av motgångarna, känns som att tränare Filander borde ligga risigt till! Man har en riktigt bra trupp på pappret men det känns som att det måste till en förändring snart.

Ett annat lag som det går oerhört tungt för är AIK, idag blir man nollade mot Björklöven (2-0) och man ligger sist i tabellen på endast 7 inspelade poäng och endast en seger under ordinarie tid. Även där ställer jag mog frågande till tålamodet innan ett tränarbyte kan bli aktuellt!

----

Övriga matcher idag:

* Rögle gjorde en riktigt stark sista period mot Södertälje och man vann matchen med hela 6-2, imponerande!

* Asplöven tog en bortaskalp idag då man besegrade Timrå med 1-3. Starkt gjort!

* Malmö vann idag borta mot KHK idag. Man nollar dessutom hemmalaget i en match som slutade 0-3. Malmö hakar på i toppen och kommer säkerligen vara med där hela vägen.

----

Imorgon är det två matcher i hockeyallsvenskan.

Det är toppmöte i Mora då serieledaren Mora ställs mot Vita Hästen. Mora är favoriter på förhand och visar riktigt bra form! Hästen förlorade senast sin första match under ordinarie tid då man förlorade hemma mot Rögle med 2-3. Vi får se hur lagets reaktion blir på detta, oavsett så blor det en riktigt tuff match för Hästen!

I morgondagens andra match ställs Oskarshamn mot Almtuna. En riktigt svårtippad match på förhand, Oskarshamn blandar och ger vilket även Almtuna gör.

2 kommentarer:

  1. Vita Hästen får gärna ta poäng, men inte fler. Detta för att serien ska bli jämnare så att Björklöven kan utnyttja det i sina matcher. ;)

    Som du skrev så vet man ju inte HUR länge Vita Hästen håller för topp-spel.

    SvaraRadera
  2. Mattias Pappii Essén5 oktober 2014 kl. 09:08

    Det blir två intressanta matcher framöver för Hästen med Mora och AIK på bortais. Serien är jämn och alla matcher är/kommer bli oerhört tuffa!

    SvaraRadera