fredag 7 november 2014

Tankar efter 21omgångar!

Nu är det en veckas uppehåll i hockeyallsvenskan och jag tänkte passa på att ge er lite tankar kring seriens mest postivia&negativa överraskningar. Många av lagen har spelat 21 omgångar och det finns några stycken som endast spelat 20.

Tabellen just nu:


Ja som ni ser är det en oerhört jämn tabell, måste vara den jämnaste på väldigt länge i hockeyallsvenskan?!

Seriens positiva överraskning:
Vita Hästen
Motivering: Ja vad ska man säga? Var nog ingen som hade trott att Vita Hästen skulle gå så här bra som de gjort. Många trodde att Hästen skulle bli ett riktigt strykgäng i serien men man har verkligen bevisat motsatsen! Man har spelat in 40poäng på 21 omgångar, många hade kanske trott på förhand att den poängskörden skulle bli Hästens när serien var slut. Man spelar med en tight defensiv och är väldigt effektiva framåt. Man har dessutom två riktigt bra målvakter i Axel Brage och Johannes Jönnson och man har mycket att tacka dessa herrar för många av poängen. Frågan är, hur länge orkar Hästen hänga med i tabelltoppen? Är man där för att stanna?


Seriens negativa överraskning:
Södertälje SK
Motivering: 27 poäng på 21 matcher, varav endast 4st 3-poängare är under all kritik flr det topptippade SSK. Serien är som sagt jämn men poängskörden är inte bra såhär långt. Många har ifrågasatt Janne Karlsson som tränare och ifall det inte vore dags för ett tränarbyte. Jag skulle vilja säga att Janne har gjort vad han har kunnat och det är lite spelarnas ansvar att göra det men ska på isen. Samtidigt är det lättare att flytta en tränare åt sidan än att glra sog av med 10-15 spelare, brukar som oftast vara tränaren som får lämna. Nja, Södertälje måste verkligen upp ett par nivåer flr att man ska klättra i tabellen och framför allt ta lite fler 3-poängare.


Vad har ni för tankar kring de första 20-21 omgångarna i serien?


4 kommentarer:

 1. Tja. Tycker nog att Asplöven också är en liten överraskning!! Lite som hästen,krigar på med det spelarmatrial de har. Blir nog fler poäng för dem under resten av hösten! / Mästafrasse

  SvaraRadera
 2. Mattias Pappii Essén7 november 2014 kl. 15:22

  Absolut, även KHK och Almtuna. Negativa överraskningar kan även vara Västerås, AIK, Karlskoga. Men nu tog jag de som jag tyckte var de största:)

  SvaraRadera
 3. Alla pratar om hur jämn den är.... vi är ju inte ens halvvägs dock. Sedan skiljer det ju ändå 16 poäng ned till 1a plats i negativt kvalgruppen. I SHL är motsvarande spread 19 poäng... inte så stor skillnad. Visserligen med 2 omgångar färre spelade än Allsvenskan men ändå... Jag hör ingen gnälla över att det är jämnare än någonsin.
  Tycker det är ointressant om det är jämnt, man tar varje match och kämpar och om alla gör det blir det jämnt. Sedan till slut är det någon som gör det bättre och oftare och sakta men säkert bygger en kudde. Det är vad Hästen har gjort.

  SvaraRadera
 4. Givetvis överraskad av att Hästen kom in i denna serie som ett topplag och har stannat där efter 21 matcher. Samtidigt är jag förvånad att de tänkta topplagen presterar så dåligt som de gör. varje match får "kvalkaraktär" och spelkvalité får backa för kamp och vilja.
  Inget av de tänkta topp fyra utom ev Malmö verkar tro på det de gör.
  Pressen på dem i VIK, SSK, Bofors och AIK är nog större än vad jag trodde, man har satsat för att gå upp och har helt enkelt inte råd att misslyckas, det är enda förklaringen på det krampaktiga spelet.
  Hästen, KHK, Almtuna, Asplöven, och till viss del Oskarshamn och Mora spelar utan press och presterar därefter, Hästen har minst press av alla och ligger därmed i topp. Tror faktiskt att det är så enkelt. Hästen kommer att förlora matcher men inte fler än något annat lag. Så länge de bara njuter och kämpar kan tabellen även sluta lite uppochner:)
  ps. björklöven är ett kapitel för sig, de verkar alltid stå under starkare press än de kan hantera, och det är de själva som skapar den...ds.

  SvaraRadera