söndag 21 december 2014

Eventuella klubbyten inför nästa säsong

Efter varje säsong är det spelare som byter klubb eller till och med lämnar SHL och i år verkar det bli fler än vanligt. Det är hela 30 spelare som har kontrakt som går ut denna säsong, så det kan bli mycket förändringar i SHL inför nästa säsong.

På SHL live kan man läsa att det senaste hockeyproffset som bryter upp från sin klubb är sportchefen Tommy Salo. Visserligen har han redan lämnat Leksand en gång, men nu verkar det vara för alltid. I Expressen Hockey kan man läsa att målvakten Gustaf Wesslau kanske kommer att lämna HV71 till hösten, då hans kontrakt kan bli för dyrt att förlänga.

Här följer en detaljerad lista på vilka fler spelare som kan lämna sina nuvarande klubbar inför nästa säsong, förutom ovannämnde Wesslau, som har tillhört SHL:s bästa målvakter fram till jul. Fler spelare i HV71 är Andreas Jämtin, David Petrasek och Marcus Nilson. Jämtin är en riktig publikfavorit och Petrasekdebuterade i A-laget redan 1994, men hade sin bästa säsong hittills 2010. Nilson däremot gör bara sin tredje säsong i HV och förknippas snarare mer med Djurgården.

I Örebro handlar det om Tomas Skogs och i Brynäs Jonas NordquistSkogs har varit med att etablera Örebro som verkligen visat framfötterna denna vinter. Nordquist å andra sidan har både tagit SM-guld 2012 och VM-guld 2006. I Djurgården är det Joakim Eriksson och Mikael Samuelsson. Eriksson var med och tog Djurgården tillbaka till SHL, medan Samuelsson kommit tillbaka till Djurgården efter spel i NHL.

I Färjestad är det tre spelare, nämligen Ole-Kristian Tollefsen, Rickard Wallin och Per Åslund. Även Tollefsen har kommit tillbaka till SHL efter spel i NHL. Wallin har många stora meriter, medan Åslund ”endast” varit med att ta SM-guld 2009 och 2011 samt SM-silver 2014. Detta är dock inte så illa med tanke på att han bara är 28 år.

Från Linköping är det Magnus Johansson, som till skillnad från Åslund har hunnit bli 41 år och inte längre producerar poäng i samma utsträckning som han brukade. De två spelarna från Leksand, Jens Bergenström och Johan Ryno, har inga särskilt stora meriter, men Bergenström är fortfarande ovanligt omtyckt bland fansen och Ryno räknas som en pådrivare och poänggörare.

Från Luleå är det hela fem spelare, nämligen Jan Sandström, Cam Abbott, Chris Abbott, Karl Fabricius och Per Ledin. Sandström rapporteras vara nära ett nytt ettårskontrakt med Luleå, medan ett nytt kontrakt för bröderna Abbott ökar möjligheterna att se dem i denna klubb resten av deras karriärer. Fabricius är en stor profil i Luleå samtidigt som Ledin är en av SHL:s största profiler.

Från Modo är det Jonas Ahnelöv, Per-Åge Skröder, Niklas Nordgren och Samuel Påhlsson, där Ahnelöv nog siktar utomlands, Skröder öser in poäng och Nordgren och Påhlsson är stadiga spelare. I Skellefteå handlar det om Fredrik Lindgren och Daniel Widing, där Lindgren är en av SHL:s bästa skridskoåkare och Widing varit het på slutet.

I Frölunda är det Joel Lundqvist, Mathis Olimb, Christian Bäckman och Magnus Kahnberg. Såväl Lundqvist som Bäckman och Kahnberg är stora profiler i Frölunda, medan Olimb verkar ha siktet utomlands.

Sist, men inte minst, är det Tomi Kallio från Växjö som varit med och byggt upp Växjö till en utmanare. Det återstår bara att se vad som händer till nästa säsong.2 kommentarer:

  1. Du glömde bästa laget.

    SvaraRadera
  2. Widing kommer skrotas då han aldrig kommer bli en sniper igen.

    SvaraRadera