fredag 23 januari 2015

Intervju med Lövensupportern Henrik Lundh!

Idag är det dags för match igen, den här gången är det Björklöven på bortais som gäller för Vita Hästen. Och jag har kollat läget lite med Björklövensupportern Henrik Lundh för att höra hans tankar inför matchen.
Se intervjun nedan:

Björklöven är inne i en bra form just nu, vad har du att säga om Björklövens senaste matcher?
- Det var lite upp och ner i matcherna direkt efter juluppehållet. Därefter har man genomfört tre ganska bra insatser även om Röglematchen senast kanske inte var jättebra sett över 60 minuter. Det poängmässiga utfallet med sex poäng på de tre senaste mot tre topplag är givetvis över förväntan.
 

Hur ser läget ut i truppen inför matchen mot Hästen? 
- Truppläget är lite oklart i dagsläget. En del spelare har och är på väg tillbaka från skador och sjukdom och där är det ännu inte helt klart vilka som man väljer att spela. Man närmar sig lyxen av att möjlighet att ställa över spelare vilket inte hänt på länge. Jon Palmebjörk närmar sig comeback efter lång frånvaro och nyförväret Jack Combs kan eventuellt spela om Migrationsverket gör sitt. Rasmus Edström och Tommy Wargh har saknats på backsidan och där är Rasmus nära en comeback men osäkert om det blir redan ikväll. Man har även backen Tobias Björklund på try out den här veckan.

Vita Hästen har inte vunnit uppe i Umeå på 25år tror jag, tror du att sviten håller och vad krävs av Björklöven anser du för att behålla den? 

- Det enda som är säkert med Björklöven den här säsongen är att inget är säkert. När man minst anar det vinner man, vänder matcher eller förlorar. Som supporter slits man som alltid mellan hopp och förtvivlan. Det som krävs för att hålla sviten vid liv är nog det Waltin är inne på; att man är noggranna när man har pucken - det var en hel del slarv mot Rögle - och att man har bra fart på skridskorna. Tålamod kan jag väl lägga till som en ytterligare faktor då det kanske inte är någon dum gissning att Vita Hästen lär spela lite avvaktande och vänta på misstag.
 

3 poäng skiljer lagen åt i tabellen med fördel för Hästen, en riktig 6-poängs match med andra ord. Vad tror du att vi kommer få se för matchbild?
 - Tror nog att Björklöven försöker komma ut med hög fart och ta initiativet i matchen. Gissar att det inte passar Vita Hästen jätteilla utan att de räknar med att försvara och kontra vasst. Klyschan om att första målet är viktigt stämmer även imorgon tror jag. Gissar att Vita Hästen är lite stukat efter förlusterna på senare tid och får man inte första målet kanske det kan bli tungt. Gör man däremot första målet kanske man får den luft under vingarna man behöver. Marginalerna är så små.
 

Avslutningsvis Henrik, vad slutar matchen?
- Jag är fullständigt hopplös vad gäller tippande och passar därför på den frågan för att inte jinxa något. Bra stämning lär det i vart fall bli då det är "gratismatch" och utsålt!


Stort tack Henrik för att du ville ställa upp på intervjun!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar