lördag 10 januari 2015

Malmö återtog serieledningen!

Ja det har spelats en del matcher i hockeyallsvenskan idag. Och Malmö vann sin match borta mot AIK och återtog serieledningen från BIK Karlskoga.

Matcherna i kort:

AIK-Malmö 1-2
Kommentar: AIK gjorde en riktigt bra första period och ledde med 1-0. Men sedan var det platt fall för hemmalaget, man fick endast till 2 (!) skott på de sista två perioderna. Malmö tog en stabil seger och återtog även serieledningen.

Björklöven-Västerås 4-3 (efter str)
Kommentar: Bortalaget Västerås var på väg mot en stabil seger uppe i Umeå då man ledde med 0-3 inför sista perioden. Men sedan slutade man att spela hockey och Björklöven åt sig ikapp och med endast 6 sekunder kvar att spela kom kvitteringen för Björklöven. Och sedan vann man alltså i straffläggningen och tog 2 mycket viktiga poäng.

Karlskrona-Södertälje 5-3
Kommentar: Ännu en match med tappad 3-målsledning. Karlskrona ledde med 3-0 men Södertälje hämtade upp till 3-3 men med 3min kvar att spela tog KHK ledningen och sedan gjorde man 5-3 i tom kasse. Oerhört tunga poäng för KHK som hakar på i toppen, desto värre med Södertälje som just nu ligger över negativ kvalseriestrecket på målskillnad.

Mora-Asplöven 4-3
Kommentar: En match som svängde en hel del. Bortalaget vann skotten med 42-26 men det var hemmalaget som var effektivast. Mora tar 3 tunga poäng medan Asplöven har 2 poäng upp till 8:e platsen och 2 poäng ner till negativt kval.

Rögle-Almtuna 3-2
Kommentar: Även här tar hemmalaget 3 väldigt viktiga poäng. I och med segern för Rögle så har man 6 poäng upp till andraplatsen med en match mindre spelad. Almtuna däremot är inne i en tung period och är indraget i bottenstriden nu, trots att man ändå ligger på en 8:e plats vilket är den sista playoff-platsen.

Tabellen just nu:


2 kommentarer:

 1. Kristoffer Grundström11 januari 2015 kl. 03:00

  Faktafel till skribenten. Björklöven vann efter straffar & inte efter förlängning.

  Iofs också 2 poäng, men rätt ska vara rätt. :)

  SvaraRadera
 2. Mattias Pappii Essén11 januari 2015 kl. 08:04

  Helt rätt! Vet inte varför jag skrev förlängning då jag mycket väl visste att Björklöven vann på straffar:) Det gick lite för fort helt enkelt:)

  SvaraRadera