fredag 9 januari 2015

Tappert kämpande Hästen förlorade!

Ett tappert kämpande Hästen förlorade kvällens match mot BIK Karlskoga med 4-3, vilket innebär 12:e(!) raka segern för Karlskoga!

Den första perioden blev mållös. Det var en jämn period trots ett ganska stort spelövertag för hemmalaget BIK Karlskoga men man hade svårt att skapa några farligheter. Periodens bästa chans hade Hästen då Henrik Bankelius fick öppet mål men sköt utanför.
9-8 i skott till hemmalaget.

I den andra perioden kom Hästen upp lite i banan och man fick spela en hel del i Karlskogas zon.
Men Karlskoga kom igång och efter 12.43 kom ledningsmålet för BIK genom Carl Berglund efter att han fick fri gata mot Brage då Juha Uotila ramlade.
Efter målet fick BIK upp farten rejält och pressade ner Hästen.

Men kvitteringen kom med en minut kvar av perioden då det var spel 4 mot 4 och Morgan Hassel kom ut från utvisningsbåset och fick friläge och sprätte snyggt upp pucken i krysset, ett powerplaymål med andra ord! Riktigt vackert och snygg långpass av Viktor Amnér!
Resultatet stod sig perioden ut och skotten blev 10-11 till Hästens favör!

Hästen fick en smakstart i den tredje perioden då man tog ledningen med 1-2 genom Viktor Amnér efter 3.54 spelat. Han åkte runt på blå och slängde in pucken framför mål i en snäv vinkel och det såg ut som att pucken tog på Karlskogabacken och in i mål (kan ha tagit på Thegel).

Kvitteringen skulle dock komma kort därefter efter lite drygt 8min spelat genom Martin Thelander som sköt från blå och en skymd Axel Brage såg inte pucken.
BIK tog även ledningen med 3-2 efter ett friläge som Johan Nilsson förvaltade väldigt snyggt då han satte pucken rakt upp i krysset/nättaket, tiden 12.09.

Hästen fick ett jätteläge med 1.30 kvar men Alexander Larsson sköt tyvärr utanför.
Hästen tog sedan ut målvakten i ett försök att få dit en kvittering men istället avgjorde Karlskoga matchen till 4-2 i öppen kasse genom Daniel Wessner. Hästen reducerade till 4-3 genom Mattias Kalin med endast 7 sekunder kvar men där var det slut.
3 poäng till BIK Karlskoga!

----

Första förlusten för Hästen under ordinarie speltid efter juluppehållet. Man kämpar tappert men tyvärr leder det inte till någon poäng. Bara att ta nya tag för Hästen!