tisdag 6 januari 2015

Powerplay avgjorde för KHK!

Vita Hästen förlorade dagens match mot KHK med 2-3 efter förlängning. Karlskrona avgjorde i powerplay och fick med sog två poäng hem till Karlskrona.

Den första perioden slutade 1-1. Bortalaget Karlskrona tog ledningen med 0-1 efter 8.41 genom Jonathan Pudas. Hästen kvitterade sedan till 1-1 genom Alexander Larsson som åkte in över blå och avlossade ett skott som inte Timo Leinonen kunde ta i KHK-kassen.
En period som var ganska fartfylld och jämn men ett litet övertag för Karlskrona.

Vita Hästen tog ledningen i slutet av den andra perioden. 2-1 kom efter att Jocke Petersson sköt och på Leinonens retur så kunde Robin Dahlström sätta 2-1 för hemmalaget.
Den andra perioden var väldigt fartfylld. Spelet böljade ganska mycket fram och tillbaka.

I den tredje perioden kvitterade Karlskrona efter lite drygt 7min genom Maxim Matushkin i powerplay.
Med lite drygt 5min kvar att spela fick Hästen chansen i powerplay men man lyckades aldrig få in någon puck utan matchen gick till förlängning.

Väl där fick Hästen chansen i powerplay men man är helt enkelt för dåliga i PP nu och man fick ingen utdelning. Istället var det bortalaget Karlskrona som avgjorde match just i PP genom Erik Thorell.

2 poäng till KHK, 1 poäng till Hästen.

----

Man kan väl kort och gott säga att powerplay blev avgörande i matchen. Karlskrona gör 2 mål i powerplay medans Hästen inte lyckades förvalta ett enda.

Hästen tar poäng återigen i alla fall men skulle vara skönt med 3 poäng igen snart!

Man måste få igång powerplay igen, tyvärr blir det alldeles för avgörande i såna här tighta matcher, det var likadant mot AIK senast!

Förlusten innebar tredje raka förlusten mot KHK den här säsongen.