söndag 25 januari 2015

Viktig vecka väntar Hästen!

Den här veckan har inte varit bra för Hästens del.

Två förluster, 9-1 mot Malmö och 3-1 mot Björklöven, båda på bortais.
Lägg därtill att poängkungen Marcus Eriksson först blev petad mot Malmö och sedan skadad på träning, oklart när han kan spela igen.

Veckan som kommer blir oerhört viktig för Hästen, det kommer dock ALLA matcher framöver vara och har även varit.
Men nu är det 10 omgångar kvar av serien och det gäller att man börjar vinna matcher nu!

På tisdag väntar Södertälje hemma och sedan Asplöven borta på torsdag.
Södertälje hemma är en lite lurig match, det är lite turbulent i SSK just nu i och med den tunga poängskörden och dels för att tränaren Janne Karlsson hade ett uttalande om fansen efter deras match igår mot Malmö. Södertälje är i väldigt stort poängbehov för att slippa spela negativ kvalserie, skulle Hästen vinna den matchen utökar man avståndet med ytterligare tre poäng.

Asplöven borta är en väldigt tuff match enligt mig. Hade det varit hemma i himpa hade allt annat än tre poäng varit en besvikelse för mig men att spela mot Asplöven i haparanda är aldrig lätt!
Asplöven i sin tur är ett lag som aldrig ger sig och de har de där spetsspelarna som gör poäng i stort sett varenda match som Lagacé och Henrion.

Serien kan även komma att göras om beroende på Timrås existens. Skulle de gå in konkurs så kommer det drabba Hästen negativt i och med att de tappar sina poäng mot Timrå, och helt plötsligt är det närmre botten än innan plus att lagen underifrån tar in ordentligt på Hästen vad gäller playoffplatsen.

Avslutningsvis hoppas jag att vi kan få se ett lite pånyttfött Hästen den här veckan som inser allvaret. Man måste sluta bjuda motståndarna på mål som det varit de senaste omgångarna, samtidigt måste man försöka få till mer offensivt och få längre anfall på motståndarna.
Att göra 1 mål framåt i matcherna, ja då är det inte lätt att vinna matcher, hoppas på att det kan släppa lite framåt vad gäller mål samtidigt som man minimerar misstagen bakåt som jag varit inne på.

En spännande vecka vi går till mötes..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar