tisdag 3 februari 2015

Äntligen en 3-poängare!

Vita Hästen tog en oerhört tung seger ikväll då man besegrade Almtuna hemma med 3-2 och tog sin första 3-poängare på väldigt länge!

Hästen fick en drömstart på matchen, Rasmus Fyrpihl satte 1-0 redan efter 45 sekunder spelat.
2-0 kom i POWERPLAY, Marcus Eriksson passade snyggt fram till Jesper Samuelsson som helt omarkerad styrde in 2-0 för hemmalaget.
Almtuna skulle sedan reducera till 2-1 i powerplay med 12 sekunder kvar av perioden. Almtuna var det klart bättre laget i första perioden och tryckte ner Hästen i egen zon långa stunder i perioden.

7.41 spelat av den andra perioden utökade Hästen sin ledning till 3-1 i powerplay igen genom Marcus Pettersson som snyggt fintade sin motståndare på blå och sköt mot målet och pucken letade sig alltså in i mål, mycket vackert!
Men det skulle komma en reducering återigen, med lite drygt 4min kvar att spela av andra kom Almtuna i ett 3 mot 2 läge och Simon Mattsson satte snyggt 3-2 bakom Axel Brage.

I den tredje perioden var det i stort sett bara Almtuna! Man öste på och öste på men Axel Brage stod emot.
Med 2 minuter kvar att spela fick Per Svensson i Almtuna på ett kanonskott men den tog i ribban.
Almtuna plockade ut målvakten med minuten kvar i ett försök att få till en kvittering men lyckades inte utan Hästen vann med 3-2!!

----

Ingen jättematch av Hästen men det viktigaste just nu är poängen! Almtuna förde spelet till stora delen av matchen men Hästen hade det rätta flytet idag och det blev 3 poäng!
Oerhört skönt att det blev en 3-poängare igen, var jävligt länge sen senast.

----

2mål i powerplay idag, skönt att få utdelning där igen! Kommer bli oerhört viktigt i slutet av serien nu att både boxplay och powerplay fungerar!