onsdag 18 februari 2015

Hästen krossade Rögle!

Vita Hästen stod för en riktigt stabil insats ikväll och krossade Rögle på bortais med hela 2-6 i den på förhand så svåra bortamatchen.

Hästen vann en jämn första period med 0-2. Dock med fördel för Hästen.
Det var lite hafsigt spel till en början med en hel del felpass. Hästen skulle dock ta ledningen med 0-1 efter 12.13 spelat genom Henrik Thegel som snappade upp pucken framför kassen och krigade in pucken.
Hästen skulle utöka ledningen till 0-2 i powerplay genom Alexander Larsson. Han kom in från kanten och snärtade riktigt snyggt in pucken i krysset, tiden 18.33.
Det var en period som Hästen fick precis som de ville. Man var tighta defensivt och bjöd inte Rögle på något samtidigt som man var effektiva framåt.

Andra perioden blev mållös. Rögle sköt väldigt mycket (19skott) men man skapade inte direkt några jättefarliga lägen och Henrik Lundberg i hästenkassen var stabil. En bra genomförd period av Hästen även om Rögle fick en del tryck i hästenzonen emellanåt.

Det blev en riktig målexplosion i början av den tredje. Först gjorde Hästen 0-3 genom Adam Schmidt i powerplay, 18 sek senare reducerade Rögle. Men bara 8 sekunder efter reduceringen utökade Hästen till 1-4 genom Linus Näsström.
Med lite drygt 12min kvar av tredje tog Rögle ut målvakten (!) för att försöka få till en reducering men istället gjorde Mattias Kalin 1-5 för Hästen i tom kasse. Med 8 min kvar att spela kom Hästen i 2 mot 1 läge och Marcus Eriksson passade snyggt fram Alexander Larsson som klippte till direkt och 1-6 var ett faktum.
Rögle fick sedan in en reducering till 2-6 som sedan blev slutresultatet.