måndag 23 februari 2015

Inför Hästen - AIK!

Imorgon väntar en väldigt spännande och intressant match mellan Vita Hästen och AIK. AIK har vunnit alla möten med Hästen den här säsongen (3 vinster).

3 omgångar kvar av grundserien, det är nu det ska avgöras!

Vita Hästen ligger just nu på en 8:e plats i tabellen och innehar den sista playoffplatsen.
AIK däremot ligger näst sist i tabellen, dock skiljer det endast 6poäng mellan lagen.

Skulle Hästen vinna imorgon säkrar man det allsvenska kontraktet, skulle det bli vinst för AIK däremot så kommer det bli en oerhört rafflande avslutning av serien för Hästen då man blir rejält indragna i bottenstriden.

Läget i Hästen:

Man förlorade sin senaste match mot Mora hemma i himpa med 1-2 efter en väldigt svag insats. Framför allt powerplay var helt under isen, det är så viktigt att Hästen lyckas få utdelning i powerplay i matcherna.

Man har inte gått ut med vad man kommer ställa upp med för lag men klart är i alla fall att Linus Näsström missar matchen pga sjukdom. Möjligt att Daniel Åhsberg tar hans plats där.
Jag tror även att det kan bli ett målvaktsbyte inför morgondagens match, Lundberg gjorde det riktigt bra mot Rögle men såg darrig ut senast mot Mora. Därav tror jag att Axel Brage kommer få chansen i målet.
Update: Henrik Bankelius tar Näsströms plats i första kedjan och Åhsberg blir troligtvis extraforward. Axel Brage kommer även att vakta kassen som jag var inne på.

Läget i AIK:

AIK kommer till matchen med en 4-1 seger hemma mot Björklöven, väldigt stark seger mot ett formstarkt Björklöven. Man ligger som sagt näst sist i tabellen men har bara 3poäng upp till Oskarshamn och Asplöven.

Finns ingen information på klubbens hemsida om morgondagens match och statusen i truppen så tyvärr vet jag inte mycket där.

----

19.00 är det nedsläpp i himpa, hoppas att så många som möjligt tar sig dit och stöttar Hästen nu när det drar ihop sig. En vinst imorgon och man har säkrat kontraktet vilket var målsättningen inför säsongen!
Kommer bli en väldigt tight match och AIK har ju vunnit de tre tidigare mötena med Hästen den här säsongen så jag hoppas Hästen kommer revanschsugna, dels för det och även för den bleka insatsen mot Mora i den senaste matchen.

Räknar med att det kommer bli drag på läktaren imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar