måndag 23 februari 2015

HFs ordförande Magnus Bodin summerar veckan som varit!

Inne på vecka två som gästskribent här på Powerbreak-bloggen och vi ska summera senaste veckan med Vita Hästen och Hästen Fanz.

Det har spelats två riktigt viktiga matcher senaste veckan, en hemma och en borta. Om vi börjar med matchen nere i Ängelholm så tog Hästen en stark seger med 2-6. Det var en match där Hästen kom ut väldigt starkt och det syntes tidigt att Hästen ville mer.
Rögle som kom ifrån en derbyförlust mot Malmö blev lätt undanplockade och de avslut som kom emot Lundberg var en bit utifrån och kunde täckas undan av försvarande spelare eller så var det inga problem för Lundberg.
Hur som helst var det en viktig seger där vi även fick se prov på ett effektivt powerplay från Hästen, något som vi verkligen inte varit bortskämda med senaste tiden. Kunde detta vara vändningen för laget?
Det skulle vi få svar på i lördagens match mot Mora på hemmaplan. Ett Mora som kom ifrån en rad förluster, bl.a 1-7 senast mot Malmö, och såklart var väldigt revanschsugna.
Här tycker jag ändå att Hästen kommer ut starkt och spelar riktigt bra. Vi får ett par lägen att ta ledningen i powerplay men det syns att skärpan inte riktigt är där, men vi ska verkligen inte förringa Moras insats i boxplay.
Men Hästen har fem powerplay, varav två av dessa var fyra minuter långa, och lyckas inte sätta en enda puck.
Mora istället har två powerplay på hela matchen och sätter det avgörande målet i just powerplay.
Här finns verkligen något att jobba vidare på för grabbarna i laget och något som vi får återigen får hoppas att Czarnecki och Micke Johansson kan finna lösningen på.

En känsla jag har är att det mesta sitter i psyket. Att spelarna vill för mycket när de spelar inför hemmapubliken. Vill bjuda på en offensiv och rolig hockey och börjar tänka för mycket när det kommer till powerplay. Istället för att ta de enkla avsluten så letas det efter en snygg passning som kan leda till ett snyggt mål.

Hur som helst så har dessa resultaten satt oss i ett väldigt spännande läge. Tack vare att övriga resultat har gått vår väg, sånär på AIK som såklart vann tillslut, så har vi avgörande matcher att se fram emot kommande vecka. Vi börjar redan imorgon där just AIK gästar och det är ett läge för oss att säkra det allsvenska kontraktet och ta ett viktigt steg mot slutspelsserien.

Vad kan man då säga om veckan för oss i Hästen Fanz?
Det går ju hand i hand med veckan för Vita Hästen. Det enda vi egentligen har att skriva om är att jag tycker vi gör en klart godkänd match mot Mora där vi öser på i tre perioder utan några större svackor och ger allt för att hjälpa laget till poäng. Det räcker dessvärre inte denna gång men vi hoppas på ett ännu bättre stöd nu imorgon.
Då sätts vi verkligen på prov när AIK kommer på besök och som alla Norrköpinsbor vet så brukar det bli bra drag på dessa matcher. Vad jag förstår så skickas det en busslast från Stockholm och sen kommer det nog en hel del exil-gnagare.
Vi i Hästen Fanz ser gärna att så många som möjligt kommer och hjälper oss på sektion B. Grabbarna behöver ett starkt hemmastöd denna match!

Elithockey är en insamling som pågått ett par veckor nu. En insamling som ska hjälpa Hästen att klara elitlicensen så vi får avnjuta allsvensk hockey även nästa säsong. Den insamlingen har föregående vecka gått lite sådär men ändå tillräckligt bra för att vi ska nå det första målet 100.000kr. Riktigt kul att vi redan klarat det målet med över två månader kvar av insamlingen.
Men fortsätt gärna att bidra med det ni kan. Alla pengar som kommer in är viktiga för Hästen och lyckas det bli ett överskott så är det pengar som kan läggas på nästa säsong, att bygga en starkare trupp och en starkare organisation.

Sedan kan jag bara avsluta med att vi i Hästen Fanz planerar en grym uppladdning kommande lördag inför matchen mot Karlskoga. Mer info om detta kommer på sociala medier om ni följer Hästen Fanz. Håll ögonen öppna!

1 kommentar:

  1. Mycket bra inlägg. Gillar detta jäkligt mycket, fortsätt med dessa inlägg!

    SvaraRadera