onsdag 25 februari 2015

Läget i truppen inför morgondagens match!

Imorgon är det match igen, den här gången spelar Hästen borta mot serieledaren Karlskrona.

Det är skarpt läge nu, Hästen var topp 8 i serien i hela 50 omgångar men har nu halkat ner till 11:e plats. Det är 1 poäng upp till playoffplats och 3 poäng ner till spel i negativ kvalserie.

Karlskrona är på god väg att få spela HA-final i kampen om en SHL-plats. Det kan bli klart för deras del imorgon.

Egentligen är det väl ingenting som talar för Hästen imorgon, men å andra sidan var det inget som talade för Hästen mot Rögle borta heller och den vann man ju med 2-6.

Läget i truppen ser ut såhär:

Albin Lorentzon fick kliva av nu senast mot AIK och det rör sig om en axelskada. Han kommer inte att vara med imorgon och det är även osäkert kring lördag.

Linus Näsström stannar hemma då han fortfarande är sjuk (halsfluss).

Tränare Niklas Czarnecki flaggar för en hel del förändringar i truppen. Det kommer att röras om i formationerna för att försöka få en ändring på den dystra trenden man har.

Jag förutsätter dock att Axel Brage kommer fortsätta vakta kassen då han gjorde det riktigt bra mot AIK.

Man har även återigen pratat om powerplay som är obefintligt nu, där kommer man att ändra på en del.
Jag själv hoppas att man kan spela lite mer "desperat", alltså skjuta lite mer. Som det är nu passar o passar man och sen tappar man pucken.

Karlskrona kommer säkerligen sätta högsta fart från start imorgon. Det gäller att Hästen är med, senast man mötte Karlskrona borta har jag för mig att det var 2-0 i baken efter 2-3 min och att man bytte målvakt.

Det gäller att inte ge Karlskrona några ytor och definitivt inte farliga spelvändningar.

Som sagt inget talar för Hästen imorgon men jag hoppas givetvis att man kan göra en bra match!

1 kommentar:

  1. Ännu mindre som talar för Hästen i och med att tränaren aviserar förändringar. Tror inte på det, spelarena är INTE så skickliga att de bara kan gå in och prestera i ny miljö, behövs tid för att spela ihop folk.
    Det kommer inte leda till fler vassa avslut, snarare tvärtom,även defensiven kommer bli lidande tror jag.
    Jag tror att det är nerverna som ställt till det för hästarna på hemmaplan, därav den utmärkta målproduktionen mot Rögle där man kunde slappna av på ett annat sätt.
    Samma läge ikväll, man är starkt nederlagstippade och skulle kunna förstöra festen för KHK om man spelat med samma laguppställning som tidigare. Enda felet är ju att man inte får in pucken, chanser saknas inte!

    SvaraRadera