fredag 29 maj 2015

Intervju med Robert Lindqvist!

Då var det dags för en intervju här på bloggen igen. Den här gången är det Vita Hästens fystränare Robert Lindqvist som jag tagit ett litet snack med angående hur försäsongen går, vem som kanske imponerat lite mer än de andra m.m.
Läs intervjun nedan:

För det första, kan du berätta lite kort om dig själv?
- Ingen fara. Har nyligen passerat 30-sträcket och bor i Åby med fru och två barn. Född och uppvuxen i Norrköping med ett stort intresse för sport, träning och prestationer samt grupputveckling. Har en bakgrund inom fotboll och badminton gällande den egna aktiva sportkarriären.

Du har hand om Hästens försäsongsträning, hur är tänket när man lägger upp en sån träning? Är det lite i samråd med spelare och övriga ledare eller är det du som håller i det helt och hållet?

- Jag gör nu min andra säsong som fystränare för Vita Hästen men nu med 100% sysselsättning under försäsongen och 50% under själva hockeysäsongen. Jag bestämmer upplägget helt och hållet men bollar självklart vissa saker med Niklas och Micke i och med deras erfarenheter som spelare och ledare. Mitt tänk hur strukturen på försäsongen är upplagd grundar sig på att spelarna varit allt för dåligt fysade förut och att träningskulturen i föreningen inte är satt. Därför kör vi så många obligatoriska pass tillsammans. Jag har läst många kurser på universitet, högskolor och andra utbildningar som tillsammans med min praktiska erfarenhet som aktiv utgör min värdegrund hur man når högsta möjliga effekt och resultat under en träningsperiod.


Kanske lite tidigt för en sådan här fråga men hur tycker du att försäsongen varit hittills och visar spelarna ungefär de resultaten som du ville att de skulle visa?

- Vi har ju kört i ca två månader nu så man ser en hel del. Först och främst är jag mycket nöjd med gruppens generella inställning där de visat att de tillsammans bestämt sig för att ta sig igenom den här tuffare delen av säsongen på ett tillfredställande sätt. Resultatmässigt var det oväntat bra (generellt sätt) på första testtillfället. Ska bli spännande att se resultaten under andra tillfället (midsommarveckan) även om de kommer att vara lite nertränade då.


Finns det någon som kanske sticker ut lite från mängden i positivt perspektiv?

- Det är så pass många som uppvisat bra resultat och beteende så vill egentligen inte nämna någon. Men ska man ta upp ett par namn så måste jag framhäva Banka, Kalin och Olsson. Finns några till som sticker ut extra men dessa tre har gjort det riktigt bra hittills. Kul att Erik Olsson som kommer från division ett är så vältränad och förberedd! Han har verkligen förstått vad som krävs fysiskt för att lyckas.

Hur ser testerna ut nu jämfört med försäsongen förra säsongen?
- Förra säsongen hade jag tre tester pga tidsbrist. Nu har jag 10 tester som vi kör vid minst tre tillfällen. Testerna är utvalda för att mäta helheten av vad som krävs rent fysiskt för att vara en "komplett" hockeyspelare. Fysprofilen fungerar även som en screening gällande vad varje individ behöver förbättra under försäsong, egna träningsperioden ("semester") samt under säsong.


Utöver arbetet med Vita Hästen driver du ju Respons PT, kan du förklara lite kort om det?

- Jag har sedan 2011 jobbat med elitidrottare för att förbättra dels det fysiska men också det mentala. Startade företaget för att kunna få möjlighet att göra det på mina villkor. Sedan har det visat sig att träningen och tänket har passat väldigt bra för privatpersoner och företag också. Det som kännetecknar företaget och mig i rollen som fystränare och PT är att jag har en gedigen akademisk bakgrund som är inhämtad från meriterade kurser och universitet. En hel del personliga tränare mm. har bara ett halvårs distansutbildning i bagaget… Kan passa på att tipsa fansen om att de kan prova att träna som proffsen i sommar. Information hittar man på min facebooksida (www.facebook.com/ResponsPT) eller om man vill veta mera så kan man maila mig (robert@respons-pt.se)


Avslutningsvis Robert, lovar du att kommer vi få se ett ruskigt bra tränat Vita Hästen kommande säsong?

- Det kan jag redan nu lova även om det inte är någon garanti för att vi ska lyckas på isen. Men betydligt bättre tränade spelare kommer publiken och fansen att få se i Himpan framöver!


Stort tack för att du ville ställa upp Robert och lycka till framöver med jobbet för Vita Hästen!
 

1 kommentar: