måndag 18 maj 2015

Nya krav i hockeyallsvenskan!

Idag blev det klart med de nya kraven för spel i hockeyallsvenskan.

Klubbarna ska ha ett eget kapital på en miljon kronor, det kom hockeyallsvenskan och svenska ishockeyförbundet överrens om efter ett möte tillsammans.

Såhär säger Svenska Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund om de nya kraven:
"- De nya reglerna till HockeyAllsvenskan har vi signerat tillsammans med ligan. De träder i kraft vid prövningen till den här säsongens utgång. Det innebär att klubbarna prövas 30 april 2016."

Vad gäller de omdiskuterade arenakraven så har man inte fastställt något än men man kommer enligt Christer att ta ett beslut kring det under sommaren:
"- När det gäller arenorna är vi inte klara ännu. Vi ska tillsätta en grupp som ska genomföra en konsekvensanalys utifrån de åsikter som kommit från klubbarna i HockeyAllsvenskan.
Vi kommer ta ett beslut under sommaren. Vi tillsätter folk från vår Tävlingsavdelningen tillsammans med personer från HockeyAllsvenskan, sedan tar vi ett formellt beslut under sommaren."


Jag kan tycka att det är bra att klubbarna har ett eget kapital, sen går det alltid att diskutera hur lite eller mycket man ska ha i kapitalet för att klara kraven.

Arenakravet har jag inte mycket för. Jag ser hellre att arenorna/hallarna fylls än att det är fullt med tomma stolar i hallen bara för att man måste ha en viss kapacitet. 
Jag hoppas de kommer fram till något vettigt där och att man även kan ta med reflektioner m.m från klubbarna i hockeyallsvenskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar