torsdag 30 juli 2015

Lägeskoll BIK Karlskoga!

Seriepremiären närmar sig och jag tänkte köra lite intervjuer här på bloggen.
Jag kommer att checka av läget med en bloggare/supporter tillhörande varje lag i hockeyallsvenskan för att höra lite hur de ser på truppen, tankar inför säsongen m.m.
Näst på tur är Lisa Classon (lisaclasson_ på twitter) som ger en lägeskoll gällande BIK Karlskoga. 

För det första, kan du berätta lite mer om vem du är och vad du har för koppling till ditt lag?
- Jag heter Lisa, är 25 år och ska börja sista året på Sportmanagement-programmet på Örebro Universitet. Är en väldigt glad och driven tjej som älskar ishockey i stort och i synnerhet BIK Karlskoga. Jag började med att blogga på egen hand men fick från och med förra säsong chansen att börja jobba med videointervjuer och dylikt för klubben. Så inför kommande säsong fortsätter vi på samma spår som det ser ut nu.

Seriepremiären närmar sig, hur tycker du att truppen ser ut i dagsläget?
- Tycker att vi har en spännande trupp. Vi har fått behålla stora delar av kärnan från förra säsongen vilket innebär mycket rutin och spelare med hjärta för klubben. In har vi värvat lite ungt och lite rutin. Så det blir en spännande försäsong och förhoppningvis följer sedan en riktigt trevlig säsong också.

Om du får nämna en sak som du tycker saknas i truppen, vad blir det och varför?
- Nu när Calle Berglund blev klar för tre nya säsonger vet jag inte om jag saknar någonting direkt. Jag tycker att vi har både spets och rutin, samt några unga och utvecklingsbara spelare. Så det enda jag egentligen saknar nu är att serien drar igång, så man får börja känna spänningen på allvar igen!

Vem i laget kommer sticka ut lite extra den kommande säsongen? Motivera gärna!
- Lilliz självklart. Han är en playmaker utan dess like och bjuder alltid på fantastiska skills. Förra säsongen kom han tillbaka efter en säsong i AIK, vilket blev en liten omställning. Nu är det säsong två och det är jag övertygad om att det kommer synas, och tillsammans med Björka kan det bli en hel del magi. Av nyförvärven får jag lov att säga Victor Berglind. En sån spelare som har potential, men som hamnat lite snett i utvecklingskurvan. Kommer till BIK nu och får förhoppningvis den nytändningen och det förtroendet han behöver.

Om du får välja ett lag i serien som du mest av allt skulle vilja vinna mot i alla matcher, vilket blir det och varför just det laget?
- Jag måste svara VIK Västerås HK här. Alltid väldigt jämna och griniga matcher lagen emellan, plus det närmsta "derby" vi kommer.

Avslutningsvis, vilket lag vinner hockeyallsvenskan och vilka två lag kommer i botten?
- Jag har inte påbörjat min scanning av årets trupper och har således inte avlagt mitt tabelltips. Men om jag ska gissa lite på fri hand så säger jag Leksand i toppen och Almtuna/Pantern i botten.


Stort tack för att du ville ställa upp på intervjun Lisa! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar